zaterdag 22 augustus 2015


Zaterdag  22-8-2015. Bob Leah and Ross.
 
 

Vandaag word een edel dag .Dat betekend dat Rob Marshall voor ons het bezoeken van kwekers in gedachten heeft. Hij heeft gezorgd dat we vandaag “gereden worden” door Bob Inman. We hebben Bob in Cairns ontmoet , en zijn met hem naar Cape York geweest. Hij was samen met Rolf ook een edel kweker. Vandaag op stap met Bob. We moesten de bus nemen naar de andere kant van Sidney over de Harbor Bridge ,maar dat was geen probleem. Al heeft het even geduurd voor we de uitlag van Bob begrepen. Zijn links was onze rechts ,je begrijpt dat gaf even problemen. Maar we waren op tijd op de “pick up”. De Red Sided edel is waar bob mee kweekt. En natuurlijk is dat leuk te zien, en hoor ik graag zijn verhalen aan . Achter iedere vogel zit een verhaal, hij kweekt met de edel met de prinses of wales en heeft een parkiet met een pyrhurra  zitten Die laatste twee zijn zwaar verliefd en hij laat dat voor nu even zo.  Hij kweekt goed met de edel papegaaien maar wel allemaal hand opfok. De meeste haalt hij uit met 3 weken. Voor het boek van Rob haalt ie ze uit met 5 weken omdat dit gemonitord word. Hoe meer data hoe beter het is  Zijn vrouw zet een lekker kopje koffie met een koekje er bij. We boffen Bob en zijn vrouw voeren de vogel in de buurt dus al snel komt er een magpei kijken een butcher bird en enkele lori’s. Ze weten precies waar ze wat moeten halen. Leuk om te zien. Na een uurtje gaan we verder.
 

Daarna was het nog anderhalf uur rijden naar het huis van Bob waar we zijn vogels bekijken. Leah en Al hebben Vosmaeri edel papegaaien ofwel de Halmahera s. Ze had nu enkele jongen die ze met de hand heeft groot gebracht en het is leuk en gezellig. De hond “Jimmy” is een leuke goed afgerichte hond en kan zo waar lachen op commando.  We krijgen koffie en lekkere cake/brood met een rosé glazuur met krenten. Dat is smullen. Ondertussen mogen alle jongen vogel vrij in de kamer en Bianca en ik krijgen beide een vogel op de arm /schouder. Leuk eens mee te maken hoe andere mensen dat ;,doen met hun jongen .
 

Daarna gaan we naar de vogels kijken. Ze heeft enkel mooie Vosmaeri koppels zitten en haar passie is geweldig. Mooi verzorgt .Veel variatie met voer en speelgoed en mooie grote volières . Voor de Blauw gele Ara maakt ze nieuwe kooien en die krijgen een fantastisch verblijf.  Er hangen rvs mandjes met lekkers en er zijn diverse pijpen van pvc gevuld met takken en groen. Beweegbare schommels die wij thuis ook hebben van hout en kettingen.  Goed schoon te maken voederbakjes en een bescherming tegen warmte en wind scherm voor de kooien. Heel mooi.


Ons volgend adres is Ross Pratley en hij kweek met de Vosmaeri and the Grand Eclectus.  Als we zijn terrein op rijden dan is het groot.. Alles is groot de tuin het his en de bomen en de planten. Mooi ,dit is wel speciaal dat we hier mogen komen kijken. Hij heeft een 80-100 vogels. Allemaal edel papegaaien .
 
We bespreken de verschillen van de soorten want voor 4 weken terug had hij ook de red Sided. Die zijn nu weg op 3 na omdat ze niets meer op leveren in Australië . Dus heeft hij nu alleen de Halmahera’ s en de Grand .Hij heeft met zijn Grand Eclectus ook een eerste prijs gewonnen. Hij heeft mooie vogels. We lopen door de tuin . Delen de kennis en de passie en het is zo laat.
 
 
 
We gaan tegen 1500 uur terug  en gaan langst de Pearl Beach. Een leuke afwisseling van de dag. Daar wil Bob nog een Buch wandelling doen, en dat doen we dan om de dag af te sluiten.

We komen er achter dat we nog niet gelucht hebben wat wel vaker hier gebeurt en eten friet met vis ..


De wandeling valt zwaar we zijn moe en we moeten werkelijk rotsen hoog een berg op klimmen om een waterval te vinden. Daar zouden vogel kunnen zitten ,maar die zitten er niet. De weg er naar toe is niet makkelijk en Bob die ons waarschuwt voor het gevaar ,valt 2 keer. We besluiten terug te gaan en we houden het voor gezien vandaag. Beneden aan de berg zitten er kaketoes op de weg.. We maken foto’s en we rijden terug naar Sidney .De weg is lang ,en Bob die vroeger buschauffeur was, denkt nu nog steeds dat ie in een bus rijdt. Zo mee en dan neemt ie de bochten wat ruim, rijd in een busbaan ,en overschrijd de snelheid met  10 -20 klm.. Dus waar je 80 mag rijdt ie 100. En ik zit voorin en knijp mijn benen regelmatig bij elkaar . Door de bergen komen de afgronden en de rotspartijen dan ook dicht bij. Bianca is stil en ik merk dat ze hetzelfde voelt als ik. Gelukkig gaat even de radio aan en kan ik me wat ontspannen.

We worden om 1800 uur bij de bus afgezet en ook dat gaat “vreemd” Als we er zijn gaat de deur open en plots sta ik op straat .Bob roept ,ik mag hier niet parkeren dus spring er uit en By By… Met een deur nog open rijd ie aan. Ik sta perplex en besef dat dit de dag was . Heel speciaal in alle opzichten. Goed we hebben al vanalles mee gemaakt hier dus , act normale…Alles komt goed .

 Wij zijn bij de bus en Bob is weg Om1900 in ons appartement. We gooien ff onze spullen af en gaan naar de Italiaan. Lekker eten. Met een rood wijntje en een pilsje voor Bianca. Vooraf stokbrood met knoflook. Dan een Pizza en een lekkere koffie na. Morgen een relax dag gepland.. Niks moet alles mag. Kijken of we een auto kunne huren… Verslag maken na kletsen en naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten