zondag 16 augustus 2015


Dinsdag 11 -8-2015.


 
 
S’morgens staan we op om 05.30 uur.  Lekker wassen en aankleden. Dan komt de zon op en de haan laat zich horen. Als het licht word gaan we vertrekken. We gaan naar Sue Sheppard. Daar op Artimus Station vliegen de Golden schoulder Parrot. Ze zijn met uitsterven bedreigd. Hier proberen ze er alles aan te doen deze vogels terug te brengen in de natuur. 
 
 

Wij gaan op zoek naar de vogels en dat is niet zo makkelijk als men denkt. De vogels zijn niet groot en hun kleuren vallen helemaal weg in de bomen. Je moet dus luisteren . We vinden ze ,en dat is al zeer knap ,want meerdere birdwatchers zijn de afgelopen dagen geweest en hadden niets gezien. We zijn dus trots. Nu nog op de foto zetten.

Van Ed kreeg ik de opdracht mee om poep op te foto te zetten.

Nu vergeet het maar je moet al blij zijn als je een vogel goed op de foto kan zetten.
 
 

We zien de rosella , de roodstaart kaketoe , lori;s  diverse honing vogels en de morgen was een succes,  Na de birdwatching gingen we ontbijten. Daar zagen we een butcher bird. Die bouwen met van alles mooi een soort kasteeltje. We lopen langst water en daar zien we zeker 5 krokodillen. Mieke vertelt als die zoutwater krokodillen waren dan zouden ze ons aan vallen en wellicht stonden we er dan niet meer . Die krokodillen kunnen 45 klm per uur lopen of rennen ,en zijn gevaarlijk. Gelukkig noemen ze dit vers water krokodillen. En we stappen in de auto en gaan op weg naar Coen. We stoppen onderweg bij een rivier. Daar maakt John een heerlijke vlees schotel en vers groente  en sla klaar . rollen we in een wrap. En we nemen echt even de tijd voor te relaxen .
 
 

 

Ondertussen ben ik Bianca kwijt die zit bij Mieke en Ceciel in de auto en hebben de afslag gemist.  Later zien we elkaar weer als we in iron range zijn. Ik zit bij Bob en Rolf in de auto. Dat is zeer speciaal want et zijn zeer goede edel papegaai kwekers ,ze kweken al meer dan 30 jaar met de edel en andere papegaaien en of parkieten. Ja zo komen we onze tijd wel door !! De discussies lopen op in de auto en we hebben alle vier een eigen mening , en  eigen manier van kweken. Ook het natuurlijk gedrag komt er bij ,want ja John weet daar veel van af. Heerlijk ,ik geniet..

Onderweg moeten we door diverse creeks. Dit is een klein riviertje waar een overstap door loopt van de ene kant van het water naar de andere kant. We rijden er met de 4weel jeep zo door heen. Indrukwekkend is het wel ,want er sterven jaarlijks toch nog steeds te veel mensen die hier de macht over het stuur ver liezen. Dan is vaak het water zo sterkt dat ze mee getrokken worden. Ook bij Archer river is een paar weken terug een ongeluk gebeurt 2 jongens vonden hier de dood. De auto laten ze dan in de rivier leggen als een soort waarschuwing.  

De weg veranderd de natuur veranderd en langzaam naderen we het Rain- forrest. Een bord langst de weg met een kasuaris er op en het is stijgen en dalen en menig momenten komt mijn hoofd tegen het plafond. Weer gaan we van links naar rechts en John rijd gewoon door.  Ook vandaag komen we laat aan. Maar we kijken nog wel even naar de nest bomen waar de edels in nesten. “The Hilton “
 

We storen ze niet ,we komen morgen terug.. Ik ben moe. Alles doet pijn. Ben blij dat we hier aankomen in een mooi huisje / Cabine. Schoon, groot en John gaat wat koken voor ons. We eten Beef en Vis met rauwkost . Lekker . En dan even eigen tijd om een verslag te schrijven en dan naar bed .Morgen vroeg weer op … De wekker word gezet, 05.30 uur gaan we weer op pad Op pad naar de Eclectus parrots en de Palm Cockatoo.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten