maandag 31 augustus 2015

Bangkok Dag 26 bij Kuhn Lek.


Maandag 31-8-2015. Dag 26.

Kuhn Lek 
 
We worden met de taxi opgehaald . We hebben al 3 dagen onze eigen chauffeur. Na 45 minuten rijden komen we aan bij zijn bedrijf. Hij heeft een bedrijf in ontwerpen en  bouwen van  grote  gebouwen. Hij is erg ruk ,maar vandaag is Lek  bij ons en hij heeft pas een vergadering om 15.00 uur. Hij vraagt eerst hoe de dagen waren en of we genieten. Want dat is het belangrijkste voor nu zegt hij.. De veiligheid  en dat we happy zijn. Nu dat zijn we . Hij regelt voor ons dat we morgen naar de tijgers gaan en dan wel interactief kunnen zijn met de tijgers, en we gaan naar een van de mooiste paleizen in Thailand. Ook  regelt hij dat we vanavond naar de show gaan. De Siam Niramit. 
We worden dan gehaald en gebracht en we hebben daar diner.. Onze plannen passen we meteen aan en we worden verwend. Hij laat ons het nieuwe kantoor zien en het is helemaal af. Alles met teak hout en de mooiste dingen komen voorbij. Hij houd van alles wat van puur hout is Thai hout Teak hout. Geweldig.. We drinken wat en dan gaan we naar buiten..
 

Na dit geweldig ontvangt gaan we kijken wat hij de afgelopen 2 jaar gedaan heeft.    In 2013 is hij gestart met het bouwen van een vogel ” breeding en research center ”.  Zijn ideeën heeft hij na de bezoeken aan Europa , direct op papier gezet. Ik heb toen met hem de tekeningen bekeken en geholpen met meedenken. Hij had ondertussen de ideeën van de draaiende voederbakken  uitgewerkt . Meteen in het groot ! Want zijn vogel accommodatie zou zeer groot worden.
 

In 2013 lagen de  containers met gaas, met een speciale dikte voor de hyacinten in huis .De kooien zouden kant en klaar aangeleverd worden. Nu 2015 ben ik weer hier en ga kijken wat er gebouwd is. De nieuwe ruimte waarop hij gebouwd heeft is 7 voetbalvelden groot en dat is nog maar 1 van de plaatsen waar hij de vogel gaat houden. Hij heeft woord gehouden ,want hij kan inderdaad  vanuit zijn werkbureau zijn vogels zien . Het is fantastisch.
 

Er is een terras waar mensen de vogels kunnen zien en tegelijk wat kunnen drinken Er is een visvijver van 22 meter groot waar hij koi karpers in houd.  Zijn droom was 20 koppel hyacinten en 20 koppels geelvleugelara’s. Nu gaan we zien hoe ver Kunh Lek zijn droom heeft verwezenlijkt.
 

We lopen rond en de tuin is adembenemend mooi. Hij heeft 29 koppels Hyacinten en zijn nieuwe kooien zijn fantastisch. Ze zijn 6 meter land 4 meter hoog en zeker 3 meter breed. Hij heeft 4 mooie ronde prieeltjes gemaakt met een doorsnede van 5 meter. En ook de hoogte is 5 meter. Zo mooi!! Ik ben onder deindruk want ik zie dat hij echt mijn ideeën heeft uitgewerkt. Wat een eer. Hoe gaaf is dat. De kooien staan in een aangelegde tuin met vijver en brug omringt met bloemen. De kooien en de vogels zien er echt geweldig uit. Wat een eer dit te mogen zien en te beleven.
 

Dan gaan we naar het nieuwe gedeelte waar gebouwd word. Dat kan nog 2-3 jaar duren ,maar hij is alweer gestart. De vijver is immens groot en 6 meter diep en hier zitten  “de catfish” in. Deze zijn nu nog maar een 50 cm maar worden 3 meter groot. Hij heeft er 300 gekocht. En 350 kleine vissen.
 

Dan gaan we naar zijn andere huis,  dat is wat verder op . Vorige keer was daar de bananenplantage .Daar waren volières, maar dat moest vernieuwd worden. Ik kom daar aan en mijn “bek” valt open. Ook hier is alles nieuw en professioneel gemaakt. Mooie grote volières met lange gangen en over al  waar je kijkt zie je ara’s. Kweek koppels van de  blauw gele ara en de geelvleugel ara’s en de soldaten ara’s en de groenvleugel ara’s. En ja hoor mijn favorieten de  edel papegaaien . Dit zijn allemaal broedkoppels en ik schat dat er wel 100 koppels waren. De vogels worden gehouden in hangkooien .Onder de kooi word de ontlasting opgevangen of het valt in het water wat weer gebruikt word voor de bananenplantage. Het gehele gebied is omringd met een schitterende vijver en overdekte terrashuis .We lopen er door heen en we genieten. Op de plantage groeien verschillende soorten (54) bananen .

Kuhn Lek heeft vragen over de edel papegaaien, en we bespreken de problemen waar hij mee zit.  We hopen dat we dat op kunnen lossen ,samen praten is gezellig leerzaam en mekaar helpen hoort daar bij . De middag sluiten we af met een heerlijke lunch bij de Italiaan. Ik ga voor een pizza. Met een heerlijk glas wijn .Bianca kiest ook voor de pizza maar dan met cola light.   Hij nodigt ons uit terug te komen als alles klaar is .. Want met 4- 5 jaar moet alles klaar zijn ,kweken, en dan is zijn wens vervuld. Nu ik kom wel terug beloof ik hem. 4 jaar moet te doen zijn…
Hier scheidde onze wegen en hij beloofd Dinsdag te bellen . Want dan wil hij weten hoe de show was, en de dag met onze wensen.. Dat komt goed. Ik zeg vaarwel en ben zo blij dat ik hem weer gezien heb. In de taxi besef ik hoe geweldig dit allemaal is. Ik mis m nu al… We gaan naar het hotel ,lekker zwemmen en dan tegen 1630 uur omkleden en om 1700 worden we opgehaald voor de show.
 

Siam Niramit.

We gaan eerst eten. En daarna gaan we naar binnen. Bij binnenkomst krijg je een bloem en er word een foto gemaakt. Je mag in het eerste gedeelte foto’s maken maar in de show niet. Het eerste gedeelte bevat een Thai Village , een “voor” show met dansers ,en olifanten die je eten kan geven of een ronde op kan rijden. We vermaken ons goed. Na anderhalf uur bregen we de camera’s naar de bus en gaan naar binnen. Het is een theater  die de prijs heeft gewonnen voor beste show 2013. En gecertificeerd is voor de grootste en hoogste show in Guinness World Record.
 

Het eerste gedeelte gaat over de Historie : The Ancient Kingdom of Lanna.” Het tweede gedeelte is “The Journy beyond Imagination. Laatste gedeelte is Journey trough the festifals :loy Krathong. Er zijn 100 mensen (dansers) en er zijn 500 kostuums. 2 Olifanten.  Veel special effecten. Er zijn 2000 zit plaatsen ,maar het is half gevuld. Veel spectaculaire Thailandse kunst en cultuur.
 

Als de avond begint weet je niet wat je te wachten staat ,maar na 10 min weet ik wel dat dit ene bijzondere avond gaat worden. Want het is mega groot en het is meteen spectaculair. Grote podia met huizen hoge beelden, decors en heel veel muziek zang en als dan een vloer veranderd in water waar boten op varen dan denk je echt “mijn god wat is dit”.  Olifanten op het podium en vliegende mensen. Het verhaal hoe de koning samen met zijn vlok het land heeft groot gemaakt ,met hulp van mensen die hun land bezochten en bleven om te helpen. Duidelijke boodschap van hun geloof dat als je slecht doet ,slecht ontvangt. Dit vertaald zich in “de hel”. Ben je slecht voor de mens of dieren of lieg je dan word je daar voor gestraft. 
 

Maar doe je goed dan kom je in de hemel en dat word dan gefantaseerd met figuren die de meest extreme uiterlijk hebben. Nu begrijp ik ook de vele figuren in de tempels..  dat is de fantasie tijd – die hier in dit geloof veroorloofd is .
 

Dan als je leven goed is mag je feesten en dus zijn er vele feesten en feest dagen die ze dan optimaal vieren. Men maakt maskers ,feest kleding, vuurwerk en eens per jaar mag iedereen een wens kaars op het water loslaten om je wens te doen. Dat word hier ook gedaan op het water in het theater. Fantastisch..De anderhalf uur vliegt voorbij en het is 21.30 uur .Het regent en we gaan naar het hotel. Verslag maken en dan slapen Morgen vroeg weer op.. Al moet ik zeggend at we hier echt relaxend de dagen door gaan.
 

Vandaag was een dag met een gouden randje . Ik voel me rijk. Rijk dat ik vrienden heb die er alles aan doen dagen als deze onvergetelijk te maken. Hoe bijzonder is dat. De afgelopen 4 weken zijn we overal waar we zijn- waren – verwend. Overal waar we waren zijn de vogels centraal. Super… Morgen onze laatste dag hier ,want woensdag reizen we naar huis, en ook dat is fijn. Want je mist thuis. Dus gaan we morgen een super laatste dag in Bangkok tegemoet..

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten