donderdag 27 augustus 2015

Australie op weg naar Yass


24 Augustus 2015. Driving to Yass- John McGrath. Dag 20

 


Vandaag hebben we dan de auto opgehaald en het was een andere auto dan beloofd. Het is een Toyota Rav. Een witte bijna nieuwe auto Bianca is trots en als we dan na wat papier werk vertrekken is het avontuur begonnen. We rijden meteen verkeerd waardoor we de Habor Bridge op gaan .En dat vinden we eigenlijk niet erg Hoe gaaf is dat om er werkelijk zelf op te rijden. En dan twee keer he heen en terug !

Goed  dat was een ervaring en omdat het erg druk is ,kan Bianca meteen wennen aan de auto en het links rijden. Het verkeerd rijden wat kwam door dat Sidney allemaal eenrichting straten heeft ,is een voordeel want nu komen we precies goed uit om naar Yass te rijden. We hebben wel pech met het weer want het gaat regenen en het valt er met bakken uit. De afstand is ongeveer 300 klm en dus zou dat 3 uur kunnen zijn ,maar we trekken er 5 uur voor uit.

Onderweg stoppen we op parkeerplaatsen ,maar door de regen zijn dat meer “vluggertjes ” dan leuke stops. We eten lekker in een restaurant Sizzels . Als we er aankomen is ie nog dicht maar na 5 min opent het restaurant .  Dat is even lekker ontspannen en ik neem een pompoensoep met een broodje mmm das lekker .Bianca gaat voor een andere soep. We kletsen wat en gaan weer “on the road”.. 

Onze rit loopt goed en Bianca rijd goed door.Onderweg is het even droog en we pakken een afslag waar we schapen zien. Mooie omgeving en even tijd voor een broodje. Tenslotte hadden we weer een dik uur gereden. We pauzeren ieder uur even. We maken foto’s ook van de auto en we genieten maar de wind is hard en kjoud en het regent weer. Terug in de auto ..

Bianca ziet opeens iets ! Want op een zeker moment doet ze de alarmlichten aan , gaat op de rem , en rijd in de berm. Wat overigens mag daar!!

Ze zegt “kijk daar een flock geelkuiven”!! 

Oké ……Ik kijk nog eens goed en zeg

“lieve schat bedoel je die schapen !!! We liggen helemaal in een deuk…
 

 

Tegen 1500 uur zijn we in Yass en we hebben afgesproken met John bij de Mac Donald. We twijfelen even of dat wel de juiste plek is want er is geen John. Gelukkig komt John tegen 1630 uur en we zijn allang blij dat ie er is … Hij tankt onze auto vol en we kunnen gaan. Het regent nog steeds. John gaat achter het stuur zitten en rijd het laatste stuk naar hun . Dit omdat het niet zo makkelijk te vinden is en dus gaat dit sneller. Onderweg zien we kangaroe’s en John legt uit hoe groot het land van de Mc grath is. En dat is groot ! je rijd zeker 30 min op hun land voor je bij de poort komt. En dan van de poort naar het huis is ook weer een klm denk ik.. maar gelukkig we zijn er en we worden hartelijk ontvangen door Jane en de herdershond Indy.
 
 

 

Lekker even bijkletsen ,borrel en dan gaan we eten. We eten lekkere kip met pompoen en zoeten aardappelen en sla en een koffie na. Moe zijn we ,maar eenmaal kletsend aan de eettafel gaan de uurtjes voorbij. Tegen 2200 uur gaan we naar bed. Te moe en onder de indruk gaan we liggen en als het licht uit gaat hebben we een Wow moment. Want het plafond is vol van neonlichten de sterren en de maan de aarde en het is fantastisch. We slapen in de kamer van Sarah hun dochter en die heeft dat toen ze jonger was gemaakt.  Het is nog steeds daar en we genieten er van. De wekker gezet en slapen…….Heerlijk gevoel..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten