donderdag 6 augustus 2015

Reis verslag Singapore Australie Bangkok 2015. 1



5 Augustus – 6 Augustus .

Ed brengt mij naar Schiphol. Ik tref Bianca op Schiphol en we vliegen naar Singapore.  Het vliegtuig is overboekt .We krijgen een upgrade en we zitten business tot Dubai. Dat betekend ieder een eigen plekje met bar en alles wat je maar wil mag je vragen eten en drinken. We worden verwend met heerlijk ruikende doekjes  .Lekker warm en alles is meteen zuiver en je voelt je fris, dat geeft een heerlijk gevoel.  Je krijgt van die koptelefoons ,dan kan je muziek en film kijken. We hebben een eigen tv. En niet zo'n kleintje .Nee een grote met Dolby Sound. Das genieten. Lekker even relaxen dat lijkt me beter. Ik voel me snel op me gemak.  Ik had me voorgesteld 3 films te kijken. Maar buurten is ook leuk en Bianca en ik zijn zo enthousiast, dus de eerste uren is het bij kletsen “Wat gaan we zien “Wat gaan we doen” Spannend zo samen op reis.  Veel mensen zeggen altijd tegen mij "vreselijk dat uren lang vliegen" Maar ik vind dat de tijd erg snel voorbij gaat .We zetten onze horloges op Singaporese tijd, het is daar 6 uur later dan in Nederland. Als we gaan wandellen komen we een lounge bank en de bar tegen. Tja dan lussen we wel wat. Bianca neemt een Champagne en ik een Franse rode wijn.. Nootjes erbij een fruit stikje erbij en na enkele uurtjes krijgen we een 3 gangen menu !!
Broccoli soep - Salade - Biefstuk en ik een kaasplankje en Bianca een chocolate hazelnoot taartje. De tijd vliegt letterlijk voorbij. In Dubai aangekomen, kunnen we wat spelen met de telefoon en na 2 uurtjes weer in het vliegtuig naar Singapore. 

 
 


De douane laat ons door, en daar staan we dan, in Singapore. We pakken een Taxi , gaan naar ons hotel en rusten wat uit voor dat Della Low en Laurents ons op komen halen voor een avondje uit in Feestelijk Singapore. Het is 50 jarig bestaan van de stad. Dus alles is versiert en het is overal feest. We drinken gezellig een cocktail en eten gezellig aan de haven. Een gezellige avond en dan naar ons hotel om alles in orde te krijgen voor morgen.
 
 
Weetjes van Singapore 

Singapore is het kleinste land van Zuidoost Azie .Het is een groep eilanden die van Indonesië wordt gescheiden Het hoofdeiland, Singapore is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordoosten. De bevolking is gevarieerd, Chinezen ,Maleisiërs en Indiërs vormen de hoofdgroepen. Ook het geloof is daardoor zeer uitgebreid en dat zie je in deze schitterende stad terug. Maar men is allereerst Singanees.


 
De tuinen en parken sieren Singapore. Singapore mag met recht groen genoemd worden. Op dit eiland komen meer dan 2000 soortenplanten voor en 300 soorten dieren. Singapore draagt als bijnaam “de tuinstad”.  De Singapore botanica garden is erg bekend en geliefd. Hier komen alleen al een half miljoen soorten planten en bomen voor ! En de orchidee tuin is spectaculair. Als gevolg van de ontbossing komt bijvoorbeeld de tijger en panter  niet meer voor in Singapore. Maar gelukkig voor ons zijn er nog steeds genoeg dieren en  vogels te zien . 
Singapore heeft een rivier De Singapore river. Dat is van oudsher de levensader van dit gebied. Er omheen is de stad gebouwd. Met zijn icoon de Merlion .
Merlion. Dit beeld is half leeuw (zijn kop) en half zeemeermin (de rest van zijn lijf).  Het verhaal is dat de er een prins met zijn familie op een  boot , terecht kwam in slecht weer. Er was geen uitzicht , men zou sterven .Opeens dook er een “ dier/vis/mens   “ met een leeuwen hoofd en een vissen staart, ( leeuw en een meermin ) uit de zee op. De gehele familie werd gered. De prins die later op Singapore leefde wilde dit in eren houden Hij liet een beeld maken. Dat beeld werd een symbool . Singapore betekend “stad van de Leeuw”. 

 
 

Dit beeld werd geplaatst bij The Raffles Hotel. Ramford Raffle was de eerste  bewoner van  Singapore die er de stad van gemaakt heeft die het nu is. Later werd het verplaatst naar  ,waar het nu staat ,met een beter uit zicht op zee. Want tot aan waar nu Raffle staat eerst zee. Nu is dat vol gebouwd en dus heeft men de Merlion verplaatst. De Merlion spuit water .Het is 9 meter hoog. En sinds 1964 het symbool van Singapore. Het is gemaakt van Beton en porselein. 

 
De Singapore Flyer, is het grootste reuzenrad ter wereld Geopend April 2008 .Het is 165 m hoog.  Je kan er zelfs een tafel reserveren ,of je huwelijk vieren. Alles is mogelijk Je kan ook gewoon even een rondje maken. Zeer uitdagend met een prachtig zicht over de skyline van Singapore . Ik ben er al 2 keer in geweest. Dit jaar slaan we hem over ,maar genieten wel van het schitterende lichtjes festijn, die de flyer ons geeft.
Marina Bay Sands.

Dit is ontwikkeld door Las Vegas Sands , en daarmee is het ,de duurtste casino ter wereld.  Maar liefs  8 miljard Singapore Dollar.  Het complex wordt bekroond door een 340 m lang SkyPark met een capaciteit van 3.900 mensen en een 150 m oneindig zwembad , gelegen op de top van 's werelds grootste publieke vrijdragende platform, boven op de noordelijke toren op 191 meter.  Op de top zie je geheel singapore en zelfs Indonesie  liggen. Marina Bay Sands maakt de skyline van Singapore aantrekkelijker en onderscheidend het van de wereld. Aan de voorzijde van de drie torens bevindt zich het  ArtScience Museum dit heeft de vorm van een lotus . Er zijn in 300 luxe winkels en boetieks. Net als in Las vegas loopt een een kanaal door de verbindingen van de  hotels naar de winkelcentrums en restaurants en theaters. Men kan met gondels alles bereiken.

Luxe straat  als Orchard Road (1840) zo’n 25 klm lang. De beroemdste  winkelstraat in Singapore. De architectuur van deze straat is de modernste ter wereld. Rondom deze straat is het allemaal te doen Hier ontmoeten de Singaporese elkaar voor te gaan eten drinken en winkelen en wandellen om naar de film te gaan . Wij wandellen via deze straat naar de rivier en zo naar de haven. Daar is omdat Singapore 50 Jaar bestaat een licht show begonnen op het beroemde Fullerton hotel. Ook een lazershow vanuit de Marina Bay ,maakt de avond onvergetelijk.



Naar bed en morgen gezond weer op ... dan gaan we naar het Yurong Birdpark..

Groetjes Thiely en Bianca
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten