zondag 16 augustus 2015

Australie 2015...Woensdag 12 Augustus


Woensdag 12-8-2015.

De wekker loopt af en dus gaan we nu eindelijk naar de Eclectus en de Palm. We worden in twee groepen verdeeld . Noem het voor het gemak maar de mannen en de vrouwen.

Wij Bianca en Thiely en Mieke . Bob Rolf Ciesel and John. We worden beide voor een boom gezet. En dan begint het wachten. Het is geen broed periode en dus zijn de edel papegaaien op zoek naar een nest blok. Dat betekend dat ze aanvliegen alles verkennen. We zitten om 7.30 uur klaar en het is spannend. Heel stil zitten we te wachten op de vogels. Na een uur zien we opeens uit een nest een geelkuif komen. En snel er na komt er nog een uit het nest. Oké die zitten dus wel in hun nest. Dat is leuk want dan weten we dat er in ieder geval actie is. Ze poetsen zich en dan vliegen ze weg. Waarschijnlijk op zoek naar eten. Het is 9.30 uur komt er een edel pop aan vliegen. Die laat zich eerst horen.  
 
  

Ze cirkelt rond de boom en na een half uur cirkelen besluit ze te landen op de boom . Click Click  click we maken foto’s .Ze blijft even verkent de boom , ze pelt wat aan de boom en vliegt weg. Zou het dat zijn…. Nee hoor ze komt terug ze schreeuwt. Ze roep de man en van een afstand horen we schreeuw terug .Ver weg, maar duidelijk te horen dat de man reageert op haar roep. Dat komen de geelkuiven terug , ze maken een herrie en ze verdedigen de boom Ze broden namelijk vaak op de zelfde boom als de edel papegaaien. In deze boom zitten meerder nesten en ze worden allemaal gebruikt Van de geel kuif naar de edel en de Rainbow Lori. 


 

Dan komt tegen 11 uur de pop terug . Weer horen we de schreeuw en horen we dat er een pop en man vliegt. We hebben geluk na dat de pop land roept ze haar man. Dan opeens komt de man aan vliegen en we worden getraceerd op een man en pop spel van ongeveer 15 min. Dan vliegen ze weg en die dag zien we ze daar niet meer terug. Omdat vogels elders rusten dan dat ze hun broedplaats zoeken.


Het is 33 graden en warm en we wandellen wat rond om vogels te zien.

Dan komen we terug op de plek waar we voor de Hilton onze stoelen hebben staan en willen op ruimen als opeens de geelkuiven aankomen vliegen met veel lawaai. E landen op de boom. En dan zien we iets wat we niet verwachten maar wat de dag een extra dementie geeft. De pop versiert de man, ze danst op en neer en schud haar hoofd en daagt de man uit. Het duurt even maar voor we het weten hebben we een “private pornoshow”. Het is mooi te zien hoe die twee samen “on top of the hil (ton)” paren. Het duurt een minuut of 7 voor dat alles voorbij is en wij met een tevreden gevoel en mooie foto’s deze speciale plek verlaten. Het is middag en de vogel verstoppen zich en rusten uit en dus is het geen optie vogels te zoeken en we gaan naar ons Ontbijt. Ja dat lees je goed ,nu pas is er tijd voor het ontbijt.
 
 
We gaan daarna “” site seeing in en rond Lockhard in Iron Range. We gaan naar de zee. Hier is het rustig mooi witten stranden en overal zijn palmbomen en grote stenen.   Tegen 16.00 uur gaan we weer naar de bomen waar de vogels komen om voor de nacht lekker uit te pluimen wat  te eten en te spelen. Maar helaas geen vogels.  

We gaan naar een palmkaketoe boom kijken die twee ingangen heeft. En John vertelt ons dat een palmkaketoe nest altijd in een open boom is aan het begin van een termieten heuvel. Zo eten die termieten de boom leeg van binnen en dan is de boom gesterkt tegen brand. Doordat de boom open is kan de wind er door heen Deze bomen zijn du hol. Deze boom noemen ze de twodoortree. Christina heeft een kinderboek geschreven over deze boom die ook geassocieerd word met de kasuaris boom. Omdat  boven op de boom een helm van de kasuaris staat.  Althans kinderen herkennen dat meteen. Wij dus ook ,maar helaas deze boom is niet bewoond.
 
We gaan naar een andere spot waar de  mannen zijn en zien dat hier meer aan de hand is dan spelen. In de boom die nog geen naam heeft zitten twee geelkuiven een edel pop uit te dagen. Het is geen vechten maar lijkt er wel op Het is een gevecht 0m de nestholte. Een mooie edel pop beschermd haar nest. Hier en daar vliegt een edelman maar dat blijft bij horen ,niet zien. De man was vanmorgen komen voeren. We blijven bij deze boom even stil staan.
 
 

 

Als dan de man komt zien we dat de man de pop voert en weg is ie weer. Beetje teleurstellend want wij wilde wel wat meer zien  en horen . Van de andere kant ,Wat wil je nog meer !!!!!! Het  word donker en dus gaan we naar de cabin “at the airport”  
En onderweg dromend over wat we vandaag gezien hebben denk ik opeens
Wow …..We did it …Ik heb gewoon gezien waar ik voor kwam en dat is toch wel heel bijzonder !!



Zo noemen ze ons huisje. Dan knappen we ons pop en gaan we lekker eten . Het gezelschap is goed .veel gepraat over de vogels en er word een douche genomen en een biertje en dan gaan we naar bed Morgen vroeg staan we vroeg op want de vogel bij de boom zonder naam ,willen we ook zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten