donderdag 20 augustus 2015

Reis Australie Sidney 20-8-2015.



20 Augustus Sydney
 
 
 

Als we in Sidney aankomen gaan we naar de stad waar Rob Marshall zijn appartement heeft. Het is midden in de stad en ons uitzicht is adembenemend mooi We zitten 15 hoog en echt aan de voet van de Sidney Bridge. Vanuit het raam kan ik regelrecht in het verlengde van de bridge kijken. Wow wat boffen we. De sleutel ligt klaar en we gaan de koffers wegbrengen en dan gaan we wandellen ,de boel verkennen zeg maar.
 
 
 
 
Dat mensen zeggen dat er bosjes vol vogels zitten dat is over dreven want we zien geen kaketoes met bosjes in de bomen. Vandaag zien we er 2 En wel meerdere lori’s .
 
 

 

Ze zitten hoog in de bomen bij de botanica garden.  We zien ze we horen ze maar foto’s maken is zwaar. Je moet gewoon te hoog omhoog kijken en dan is de camera zwaar. We geven niet zomaar op we proberen echt wel vogels te spotten. Maar zijn tevreden na een uurtje, we willen wel wat meer zien vandaag. Geen souvenirshop tijd maar toch komen we in de verleiding als er mooie winkels zijn met Aboriginals handwerk. Het word bijna een sport om dat moois te bekijken. Het is ook zeer speciaal. Ze zijn op zondag open en dus spreken we af zondag wat te kopen..
 

We gaan naar de Harbour Bridge en het Opera House. Het Opera House is ontworpen door een Deen en heeft miljarden gekocht. Het blijft zeer apart hoe dat gemaakt is ,en het weer zet het gebouw vol in de zon. De Harbour Bridge is de oudste en enige brug ter wereld die een spanning is en het is de breedste brug van de wereld (het brugdek biedt plaats aan acht rijstroken voor autoverkeer (waarvan een bus strook), twee treinsporen, een fietspad en een voetpad).
 
 
We lopen er helemaal onder door en dan zie je pas hoe groot alles is . Het word kouder en de zon gaat onder. Vandaag was een mooie middag met 22 graden zon en lente achtig weer. Hier echter lopen de mensen van Sidney zelfs met warme jassen aan en iedereen ziet meteen wie de toeristen zijn . Wij dus met onze korte broek en t shirts aan . We lopen nog wat door en eten in een Italiaans restaurantje een Pizza.
 
 

 

Dan gaan we terug naar het appartement en ontmoeten Arielle de dochter van Rob. Ze maakt ons wegwijs in het appartement en we hebben een eigen slaap en badkamer. Ruimte voor de koffers en een waanzinnig uitzicht vol met lichtjes op de brug. Lien vandaag denk ik extra aan jouw ,want ja met jouw liep ik de eerste keer door Sidney en nu met Bianca herleef ik die momenten. Jij zou het hier leuk vinden. Lekker hoog !!
 
 
 
Bianca en ik gaan buiten nog een keer van  “the vieuw” genieten. We maken het verslag en bespreken wat we de komende dagen gaan doen. Het word sowieso The blue mountains en we gaan kweker bezoek doen met een combinatie aan pearl beach. Daar zitten vogels en is een waterval. Verder gaan we op zoek naar vogels.. Komt wel goed ..
 
 

 

Groetjes Thiely en Bianca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten