dinsdag 18 augustus 2015

Brisbane 18-8-2015.


Dinsdag 18-8-2015.
 

Australia Zoo Beerwah. Australia Zoo

De reis is een uurtje met de bus. De chauffeur vertelt de geschiedenis van Steve Irwin  Hoe hij is geboren 1962 in Victoria en verhuist is naar Beerwah en opgegroeid is met dieren. Hoe hij zijn eerste krokodil “ving” en dat was toen hij 8 jaar was. Opgroeide en ouder werd onder toezicht van Pa die hem het leven met dieren leerde. Hij ontmoette Terri in een show . Zag daar een mooi meid zitten en vergat zich te concentreren en zo sloeg de vonk over . Terri kwam uit Amerika ,haar vader zetten ze zich in voor tijgers, en zo sloeg de vonk over en een jaar later waren ze getrouwd.

Het “werk” voor dieren hadden ze gemeen en zo werd hun huwelijksreis om gezet in het verplaatsen van krokodillen die te gevaarlijk werden voor de mensen in het leefgebied. Terri stelde voor dit op camera vast te zetten en zo zijn de tv series begonnen Steve was toen een wild manager voor de regering. Zijn vader werd ouder en toen Steve 28 was ging hij het park over nemen en maakte het tot wat Australië zoo nu is . Steve en Terri kregen twee kinderen Bindi en  Bob .Helaas toen Steve in 2006 tijdens zijn werk  oog in oog met een stingray kwam die hem als een bedreiging zag ,stak deze en Steve overleed op weg naar het ziekenhuis. Het park word door zijn vrouw en kinderen voortgezet. Overal zie je ze in beeld boek poster en het park draagt Australië uit en zijn wilde dieren. Inmiddels zijn er ook dieren uit de gehele wereld . Een toekomst die Steve zelf heeft uitgezet en waar hard aan gewerkt word deze te realiseren.



De Wildlife Warrriors Show. We willen de vliegende kakatoes zien en ook de krokodillenshow! Het is genieten Het is vandaag mooi weer!
Op het nieuws horen we dat het vandaag 26 ºC is in Australië en vergeet niet, het is WINTER!  We lopen naar de krokodillen . Onderweg komen we een leguaan en een kaketoe tegen.  Op de foto dus. Leuk…Even later komen we een leguaan tegen die vrij los loopt. Bianca gaat er ff lekker bij ,liggen. Het park was vroeger toen het nog van de ouders van Steve Irwin was een reptielen park. Soms vind je daar nog wat “los lopend wild" van terug. Dat hou je niet tegen. Overal word Steve ïn leven gehouden “lopend  foto en momenten van belang als de schildpad Hariette die lang in hun bezit is geweest en op hoge leeftijd is over leden. Er is een memorial gemaakt.
Overal staat er bij wat het is wat er belangrijk aan het dier is hoe oud het is en dus is alles word  educatieve gebracht. De meeste trainers werken slapen en leven met hun dieren. Ze dragen de zorg en de verantwoordelijkheid van u hun stukje park.

 

 Er is een souvenirwinkeltje , daar gaan we even binnen. We kopen het een en ander . We lopen langst de Koala en daar maken we foto van moeder en kind.
 
 
Daarna gaan we naar de show. Hier zien we vogels en de hoofdacteur is de krokodil. Ze leggen ons even uit dat deze vanuit een stilstaande positie 45 klm snel kan lopen. Hij hoog kan klimmen tegen de boom of je zo van de zijkant van het water ,in water kan trekken. Ze demonstreren, hoe dat werkt. We zien vliegende ara’s en Kaketoes en de Condor vliegt voorbij. Leuke show te snel afgelopen.
 

We lopen langst de ROO… Daar liggen de kangoeroes ..Op de foto met deze leuke maar luie dieren. We horen dat een kangoeroe moeder altijd zwanger is .Als haar Joey uit haar buik gaat is er al een nieuwe Joey geboren. We zien ook enkel zwangere  en met gevulde buiken kangoeroe moeders.

Ondertussen val ik weer eens een keer  en neem een pauze als Bianca naar Bindi’s Eiland gaat. Is nieuw en mooi. Maar mijn knieën willen niet meer . Even rusten en afkoelen en schoon maken. Na 25 min komt Bianca weer buiten.

Om 14.uur is er een training bij de tijgers.  We gaan er meteen naartoe en zoeken een mooi plekje uit achter het glas zodat we alles goed kunnen zien. We vallen met onze neuzen in de boter. Vlak voor je neus doen ze de oefeningen met de tijgers, je kunt het gewoon niét missen. Ze trainen de tijgers met pakjes melk. Moet hij op zijn achterpoten gaan staan, dan gaat het pakje melk de lucht in, en de tijger gaat op zijn achterpoten staan. Hij wordt uiteraard beloond met wat melk uit het pakje. Zo krijgen we te zien hoe ze op commando gaan liggen, zitten, staan om de nagels te kunnen knippen en in de boom te springen. Wat zijn ze toch megagroot zo van heel dichtbij en die klauwen. We zien een tijger tegen de boom lopen en springen naar een veilige plek We horen dat er 11 Tijgers zijn die allemaal een eigen plek hebben en dat ze dagelijks tijd in deze ruimte krijgen om zich uit te leven en evt mee te doen aan een training die dagelijks anders is . 
 
 

Daarna door de open volière waar we vogels spotten. We zien de King parrot en de eclectus , veel duiven en water vogels. Het ziet er mooi verzorgt en schoon uit. De bloemen planten zijn prachtig. Dat telt trouwens voor het gehele park Prachtig gewoon. De tijd vliegt, we moeten alweer terug ,onze bus wacht (niet). We gaan richting de uitgang.

 

Thuis besluiten we dat we nog wat gaan winkelen en we eten in het hotel. Dit George Williams hotel hebben we de eerste keer ook gezeten 2009 Met de out back tour mensen vanuit Grafton. Dat geeft memories.. Leuke momenten komen terug. Ik geniet We besluiten te eten in het hotel want het is Steak Day !! . Lekker wijntje en een glas bier of 2 voor Bianca.. Toetje en naar  boven. Even tijd voor het blog maken.. En zo is er weer een leuke, gezellige dag voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten