woensdag 23 januari 2013

Woensdag 23-1 - 2013 Singapore Zoo


Woensdag . Singapore Zoo

Vandaag zijn we naar Singapore zoo geweest. We reden om naar de Zoo te gaan door een tunnel die 9 klm lang was. Zo das ff rijden! Druk was het gelukig niet. Zware dag want het wel, want het lopen zit ons nu echt wel in de benen. Natuurlijk boffen we dat het weer geweldig was .  Het is 32 graden droog en zonnig en goed te hebben. Geen regen gezien vandaag! Van de Zoo kan je veel vertellen. Maar het is een Zoo gelijk een andere Zoo, met zijn eigen specialtiteiten,alleen de shows zijn uitgebreider en er zijn meer shows met olifanten of dieren uit de rainforrest. Veel dieren worden gevoerd,en daarbij mag je dan helpen.                 
Voor mij was de Pandabeer , en de witte tijger belangrijk  en voor Jose de grote schildpadden. De rest was meegenomen.
 
 
 
Rode Panda en de Great Panda
 
 
We hebben ons wel met een treintje laten rond rijden ,maar ook veel gelopen. De Orang-oetan was geweldig die had een baby geboren 18-12-2012. Moeilijk om op de foto te zetten ,maar genoten hebben we.  Ook hadden de meeste apen de ruimte om over je hoofd van de ene kant van de weg naar de andere kant te klimmen wat zeer bijzonder was
Ook de orang-oetang met gehele gezin vond dat leuk te doen. De Great Panda was super. Kai Kai en Tja Tja lieten zich goed fotograferen. De dag kon niet meer stuk.  Ook de rode panda was in deze grote hal speciaal aangelegd voor deze panda’s aanwezig.
 
 
Oeran-oetan met baby
 

De olifanten show hebben we van een andere kant gezien ,we waren net te laat. Maar dat mocht de pret niet drukken. Zeer geoefende trainers als in de Rainforrest Fights back show.  Dieren als ara’s , apen otters, beren slangen zetten zich in om de wereld te laten weten dat we echt anders om moeten gaan met de aarde. We hebben veel prachtige planten gezien de Komodo dragon en natuurlijk de Great turtle.

 
Singapore bij Night
 
Na deze dag zijn we naar de haven gegaan en daar hebben we sjiek gegeten.  Geen chinees !!! Vanavond was het biefstuk en lekkere salade en een heerlijk toetje met een glaasje wijn! Jose en ik nemen het er van .

Daarna was er toevallig en lazer show in de Marina Sands Park Hotel en dat kregen we dan ook mee . Prachtig . Hopelijk zijn de foto’s gelukt. Ook waren ze bezig de Chinese feesten aan het voor te bereiden. Met parade wagens en versieringen. We hebben Singapore by night gezien en genoten.
Daarna naar huis naar bed want morgen vroeg worden we 6.30 opgehaald voor eend dagje uit met de gids. Moet vannacht de wekker zetten omdat ik wederom 3 batterijen leeg heb en dus niet op geladen krijg voor morgen en dat is balen. De baterijen lijken sneller leeg ik heb er 3 voor ieder toestel dus dacht dat is genoeg ! Maar baterijen kunnen ons niet bijhouden en de  dagen vliegen voorbij .

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten