zaterdag 26 januari 2013

Vrijdag en Zaterdag 26-1-2013


 

Vrijdag 25-1-2013
 
 
 
 
We beginnen met wat foto's van vrijdag de boot trip en de avond.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dela en Laurens halen ons vroeg in de avond ,op voor een diner aan de zee. Dela is de vriendin van Jose . Dela heeft haar liefde  gevonden door de vogels in Tenerife. Ze waren er beide voor het congres.  Beide hebben in vogel parken gewerkt als  Antwerpen Zoo , het Jurong bird park en het Mandai park en privé collecties.  Dus onze interesse zijn hetzelfde en we genieten enorm van het samen zijn.
 
 
 
 
 

We gaan naar de  oostkust van Singapore . Het Jumbo restaurant See food. Hier liggen veel schepen in deze haven. Het  is de tweede grootste van de wereld na Rotterdam . Dit is een van de plaatsen waar de lokale mensen zich graag vertoeven in de weekenden. Het is er mooi ,je kan er lopen fietsen sporten en waterskiën. En eten……. Daar kwamen we voor .Heerlijke visgerechten en omdat je dan met stokjes moet eten . en kan knoeien, hebben we José een slabber omgedaan. Na het eten zijn we nog even met Dela en Laurens naar hun kinderen gaan kijken . Dit was een geweldige avond en fantastische afsluiting van onze week in Singapore
 
 
 
 
 

Zaterdag  26-1-2013


 

We zijn vanmorgen vroeg vertrokken en eenmaal op het vliegveld  heb je de tijd om in te checken . Omdat we veel tijd hadden konden we onze aangekochte spullen aan melden en dan krijg je daarvan al de belasting terug . Dat  is 7% en mooi meegenomen. Omdat we iets verloren hadden moesten we voor de verzekering en stempel bij de politie halen. En  daar begon de ellende. De uitdrukking van het kastje naar de  muur is zekers hier uitgevonden.

We moesten  eerst met de lift naar beneden dan met de sky-train van terminal 2 naar 3 . De tijd tikt dan door en na 30 min waren we daar .Dachten we. Na wat vragen moesten we naar de kelder en daar was "de deur",  daar konden we  de politie vinden. Dat koste tijd en energy en na een uur zoeken ,hebben we  alsnog moeten vragen  aan een medewerker van het vliegveld waar het politie bureau was.

We konden dit niet vinden dus de man bood aan mee te lopen! Oké we moesten uit het vliegveld ,naar de bus stop en daar achter , na het lopen van 15 min en diverse hoeken en het oversteken van de weg, bij de bushalte vonden we de politie .

Die was in het vliegveld op patrouille en dat duurde even. Na 2 uur zoeken vragen en lopen werden we  langzaam aan  gestrest .Hoezo!!  Oké dit kon nog een uurtje duren dus wij de politie assistent uitgelegd dat we geen tijd meer hebben . Ik stelde voor op het reeds aanwezige rapport een stempel te zetten voor de verzekering.  Dan konden we tenminste onze vertrek terminal opzoeken. Helaas, dat mocht hij niet dat mocht alleen “zijn meerdere”.

Na 15 minuten praten maakte hij foto's van het paspoort en de brief van het hotel en zetten hij een stempel . Toen konden we gaan ..Vlug terug naar de incheckbalie,  net op tijd waren we achter de controle ,zodat we aan boord konden. Tip voor reiziger die toevallig naar Singapore gaan en iets verloren hebben:

Pak eerst een kalmeer tabletje dan ga naar de wc en  vind dan de politie…
Hoe vind men de politie! Ga naar Terminal 3 , dat is niet in de vertrek hal ! Ga  naar beneden B 1 en dan uit de lift naar rechts.Ga dan naar het busstation. Steek dan over bocht naar recht en dan zoek de deur ! Tip naast de deur is een post office. Links is de deur , daar moet je je melden. Echter nergens staat er bij dat het een politie bureau is ..En dat voor een modern land als Singapore ………
 
 

Oké op naar Bangkok. Vertrek 13.10 uur .Vlucht duurde 2en half uur .We zijn om 14.30 uur geland .Bangkok is weer 6 uur vroeger dan bij ons Singapore was 7 uur vroeger dan bij ons . Taxi en naar hotel we waren hier om 1600 uur. 

Koffers uit pakken. Even relaxen en alles op orde maken en toen naar de Thaise Chinees ! Omdat ik er eerder was geweest met Caroline dacht ik ,laat ik weer wat kleine gerechtjes bestellen dan kunnen we lekker proeven en nemen we de tijd om rustig te eten en te genieten. Bij het opnemen van onze bestelling raakte de meisjes al in de war. Daarom rende er een naar haar Chef om even te helpen. Oké ik hem uitgelegd dat we kleine (small) porties wilde hebben ,en dat gingen we dan samen delen zodat we variatie hadden in de keuze. Prima idee, en dus wij helemaal blij Singapore Sling erbij besteld Laat maar komen. En het kwam ……… 

Twee meisjes kwamen aan met de schalen , vol met lekkers .Maar Small is voor onze begrippen klein en een portie voor een persoon ,maar hier is alles net ff anders dus deze porties waren ,groot groter groots. De tafel stond in enkele seconden vol .  En de meisjes lagen in een deuk En wij ook , we kwamen niet meer bij van het lachen. Dit kregen we nooit op !

Toen kwam de chef uitleggen dat normaal small een portie is voor 2 personen en middel voor 4 personen en Big voor 8 personen. Wij hadden echter 4 x 2 kleine gerechten besteld. Dit bleek echter een maaltijd voor 16 persoenen te zijn!!

Oké dan heb je wel de luxe om alles een beetje te proeven!! De wijn gaat werken we ten lachen en genieten en toen kwam het toetje ,nee geen ijs ,geen fruit maar de rekening. Die was zeker niet small.. Die was met recht big ,zeg maar bigger..                
Goed ook dat hebben we weer overleeft en we bestellen nu de komende dagen alles een voor een , en de chinees vergeten we de rest van de vakantie…Hij vergeet ons echter niet meer !!!! Ik vond dit geen dagboek verhaal ,dus dit kon uitgebreid in de blog Nu lekker naar bed en morgen en gezond en rond weer op.
 

2 opmerkingen:

  1. Brigitte Madeddu27 januari 2013 om 13:53

    Wauw, we volgen jullie verslag en zijn erg onder de indruk, en wat is het daar mooi zeg!
    Zeg maar tegen mijn moeder, josé, dat we hopen dat ze zich goed amuseert. Wij letten wel op paps en de kinderen missen je wel! Groetjes van Brigitte, Franco, Enrico en Gianluca!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Thiely,

    Zullen we volgende week dinsdag maar 5 uurtjes sporten.
    Je had nog zo gezegd ik let wel een beetje op.
    Maar goed dat je niet om een doggy bag gevraagd hebt, wie weet wat je dan voor een gerecht gekregen had.

    xx Marian

    BeantwoordenVerwijderen