donderdag 24 januari 2013


Pulau Ubin

 
 
 
 
 

Op en na het grootste eilandje bij Singapore. Terug naar het oude Singapore. Ouden huisjes en ,veel land en mijnbouw en visserij. Er wonen nu minder dan 200 mensen.
 
 
 
 
 
 

Het is 8klm lang en 1,5 klm breed. Het is een traditioneel vissersdorp.(kampung) Rieten daken, houten huizen op palen. Vervoer is meest fiets en iedereen huurt dan ook ene fiets behalve wij ,wij gaan lopen.  Vissersboten voor de huizen en omringd met kokosnoten en fruitbomen en kippen en een geweldige flora en fauna. Dieren die er voorkomen zijn slangen, als de cobra en python (iek) apen, leguaan, eekhoorns, maar daarnaast zeer interessant voor vogelaars . Roofvogels als arende haviken wouwen en vliegende honden zijn er te vinden. Veel trekvogels verblijven hier op dit eiland als het in het noorden winter is. Wij hopen de neushoornvogel hier te zien
 
 

 
 

 
 

Suay Hwee kwam ons ophalen om half 7 met de auto om naar dit eiland te gaan. We gingen een half uur met de auto en ongeveer een half uur met de boot. Op het eiland is een programma voor de neushoornvogels .Wij gaan er na op zoek. Bij aankomst zien we een adelaar en dat is een goed begin. Daarna lopen we het eiland op. Hier staan fietsen die kan je gebruiken .Maar wij gaan lopen.. We lopoen een uurtje en dan zien we een nest van een neushoornvogel. Vogens Suay is deze niet in gebruik We nemen foto;s en lopen door .Onder weg zien we spinnen.vlindersn bomen planten en apen.
 
Ook de dragon fly is aanwezig en we nemen overal foto's van. Het is genieten.
 
 
 
 
 
Boven ons hoofd vliegen de neushoornvogels maar een foto maken ho maar! Zelfs al zit ie voor de neus in een boom lukt het niet. Wel andere vogel zetten we op de foto als de sunflouwers de ijsvogels en we zijn tevreden. Op het laatst zien we nog een nestblok van het projeckt en dat maakt het net  ff speciaal. Maar geen foto van de vogels!
 
 
 
 
 
In de middag  gaan we terug en en zien daar de rose baardparkiet. De goffin en ja hoor uiteindelijk zien we nog een neushoornvogel en die zetten we op de foto.
Dat is dus echt super genieten!!
 
Dag geslaagt.
 
 
 
 
 
Helaas is er weinig tijd over voor de botanische tuinen en de orcideen en na een uurtje genieten gaan we naar het hotel terug en lekker eten en morgen pakken we een pauze dag.
Deze dag is echt wel de dag met de meeste indrukken!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten