dinsdag 22 januari 2013

Jurong Bird Park



 
Jurong Bird Park 

Het park werd geopend op 3 januari 1971
Het park had in 2008 , 8000 vogels met 600 soorten. In 2012 heeft het park 5000 vogels en 380 soorten. Dit jaar Jan 2013 was alles versiert wegens China New Year.

Bij de ingang is een eiland met ara’s. Daar kan je ook flamingo’s vinden. Vroeger noemde ze dit de Tallking birds ,en kon je met deze ara’s op de foto. Maar dat is verplaatst naar de ingang. Hier kan je nu op de foto met een lori, kaketoes ,edel papegaaien ara’s en zon conures.  Maar je mag ook zelf foto’s maken met  achtergronden van beelden als de pandaberen, roofvogel, neushoornvogels en in een vogelkooi. En daarna loop je eigenlijk pas het park in.  


Jose en Thiely  bij de ingang van  Jurong Bird Park
 
 
 
 

 
 
 


 

Neushoornvogels. 

Deze keer wil ik deze vogels wel goed op de foto zetten. Omdat onze vriend Marc Cremades voor dit beschermend project werkt en we daarom meer weten van deze vogel ,maar zien is iets anders. Jurung Bird park heeft ook hier de eerste kweek met de zwarte neushoornvogels in 1995. Echter zijn er steeds meer soorten die uit stervend zijn en dus is dat programma belangrijk.  Ik vind deze vogel indrukwekkend en ze zijn daarmee ook nog en zo anders dan vele andere vogels. Ze zijn monogaam en dus kiezen ze zich een mannetje voor het leven. Ze eten fruit en insecten.  

Sommige soorten kan men niet onderscheiden ,dus om dan de seksen te kunnen bepalen moet men ze endoscopisch onderzoeken. Echter de grootste soort zijn herkenbaar met de ogen. Deze man heeft een rood oog, en  de pop wit. Dus de lange wimpers is niet vrouwelijk, wat sommige mensen wel denken. De lange wimpels hebben zowel de man als de pop. Ter bescherming van de ogen.  

Ze vinden zich een partner en dan als ze broedrijp zijn dan “metselt ”zich de pop in de blok. De man voorziet haar dan van voeding. Meer over deze vogels vertellen we in onze lezingen. 

 


 

Lori-Loft. 

Dit is een  supergrote volière vol met  alleen Lori’s zou je denken. Maar dat was niet zo. Ze hebben er een Australische volière van gemaakt . Ook de edel papegaaien en de kookaburra was aanwezig. Natuurlijk is het speciaal om koppels edel papegaaien zo samen te zien. Je kan een bakje nectar meekrijgen zodat de vogels dicht bij je komen eten. Veel verschillende Lori’s zitten verscholen tussen de hoge bomen en struiken. Je loopt tussen de boomtoppen en er is een hangbrug . Dat vinden we minder .We blijven op het vaste pad hoog boven de bomen. Dit pad is  goed te belopen. We genieten op en top van deze kleurrijke clowntjes. Vorige keer waren er  palmkaketoes in deze grote volière. Deze werden met monitor in de gaten gehouden op kweek resultaten. Deze zijn nu verplaatst naar Parrot Paradise. De Lori loft is 3000 vierkante meter en 30 meter hoog.  Er zijn 1000 vogels het is werelds grootste lorri loft. 



 
 
 
 
 
 




Daarna gaan we naar de Birds of Paradise.

Allereerst zijn ze zeer moeilijk te zien. Maar na goed kijken vinden we ze toch en maken foto’s. De Birds of Paradise hebben we in onze lezing verwerkt. Er zijn zo’n 43 soorten en het Jurong Bird Park heeft de “eerste” kweek  op naam staan..


 

De  Children’s Birdshow van 2008 is veranderd naar de High Flyers show. We zien pratende en zingende amazones. Ara’s die door hoepels heen vliegen. Maar ook vliegende neushoornvogels toekans en kaketoes.  Ze laten zien  hoe neushoornvogels broeden. Ze laten zien hoe strak een ara kan vliegen, als deze door een grote hoepel en een zeer kleine hoepel vliegt.  

In het park ging vroeger een rail train, een paar meter boven de grond. Helaas is deze niet meer en is deze vervangen door een gewoon treintje.  We besluiten dit treintje te nemen na een dagje veel lopen om naar Parrot Paradise te gaan. 

 

Parrot paradise: 

Allereerst zijn de volières allemaal groot en vol beplant. Daarnaast  zien we veel bewegende stokken van natuur materiaal en de achterkant van de volière zijn in een natuurlijke omgeving geschilderd waar de bodems en de bomen en de stokken en nesten op afgestemd zijn. Ze zitten ook verdeeld in continenten. Door deze achtergronden  kan je mooie foto’s maken was het niet dat ze te klein gaas gebruikten. Er zaten  diverse ara’s , als de rood oor ara de hyacinten de groenvleugels de blauw gele en de soldaten en deze  speelde op takken van bomen en /of  tegen een rots .

Er zijn diverse soorten kaketoes.      
De palm kaketoes zaten apart  met 4 in een volière. Diverse soorten amazones .Ook de grijze roodstaarten en de pionus soorten , de borstelkop en de kraagpapegaaien zaten in leuke groepjes.    





 
 

Daarna zijn we naar de Aziatische vogel hal gegaan. Daar vond men de Bali spreeuw. En de kroonduiven. Diverse Bul Bul en singing birds. Die hadden we zondag al gezien. Verder waren er veel kleine vogels die in de open hal rond vlogen. Ook zagen we fazanten en pauwen die er fantastisch uit zagen. Er waren twee groene halsbandparkieten die zich te goed deden aan de vruchten aan de bomen. Veel mooie vogels omringd door veel groen en water waren een lust voor het oog.


 

Er was een nieuwe hal die men Bird Discovery noemde, waar men alles kon zien lezen en bekijken voer de vogels. Er werd aandacht besteed aan veren, eieren ,nesten ,soorten vogels en er werd verteld hoe de binnen kant van een vogel er uit ziet en de longen en de hersenen en de eileiders, en hoe een vogelei gelegd werden uit komt.  

Na uren lopen wilde we ook wat eten en drinken dat hebben we in restaurant de Bongo gedaan. En natuurlijk souvenirs gekeken en gekocht. Om 17.30 uur  sluit het park en wij gingen tegen 18.00 uur naar ons hotel. Oké wij Hollanders sluiten het park . Daarna in de douche en lekker uit eten……………..
 
Nou ja lekker. We hadden en chinees in ons hotel en we dachten laten we dat maar eens gaan doen. Eenmaal binnen was dat toch een andere chinees als bij ons op de hoek. Bij het zien van de kaart dacht ik da tik bij de makelaar terecht gekomen was. Helaas was dit toch de dag kaart. Dus hebben we maar het meest betaalbare genomen als wisten we niet wat het was.  Goed voorgerecht moesten we met stokjes eten maar als snel kwamen ze ons te hulp met mes en vork. Al sla je me dood ,wat het was weten we niet en ik denk dat dat ook maar goed is ook! De soep ,wat kan daar aan fout gaan… Alles dus niet e vreten. Er dreef van alles in wat op vlees leek maar nee die hebben we maar laten staan. Toen kregen we kip met groene bonen, dat was lekker, maar beetje weinig. Daarna de garnalen.
 
Wat hadden we daar zin in. Maar ze waren groen en geel . Geel was van de overgoten kaas Groen van de wasapi of zoiets.!! Oké de smaak was goed. Daarna een heerlijk groeten hapje !! Spinazie al al  snert ,gedrenkt in gekookte knoflook en dat mocht je dan met een lepel eten ! Nu dat ging niet dus wij de messen op tafel .Oké toen kwamen de noodles, met 3 stukjes spek en dat was lekker. Het toetje was lekker ,gelukkig, dat was een opluchting, mango vocht. En als extra kregen we een lemon- limoen drankje . Blij dat we mochten afrekenen tot we de rekening zagen. Daarna snel even pinnen … Anders kunne we morgen niet naar de Zoo ..Nu nog wat foto’s opslaan en naar bed.

Morgen gezond weer op ………….Hoop ik. Voorlopig geen chinees meer…

Tot morgen Thiely en Jose...

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten