maandag 28 januari 2013

Bangkok


 

Maandag 28-01-2013.

Vandaag zijn we naar de floating market geweest. Daarna olifanten gevoerd.
Daarna naar de lunch in olifanten zoo.

Maar eerst even wat informatie over Thailand.

Thailand heeft 67 miljoen inwoners / Bangkok 9 miljoen .Thailand = 514000 klm Bangkok = 2000klm. Bangkok ligt midden in Thailand . Tijd : Nederlandse tijd + 6 uur . Geld 1000 Thai bath is 25 euro
.
Bangkok
De hoofdstad van Thailands is Bangkok . Bangkok is gesticht in 1782 door Koning Rama 1. De mooiste plekjes worden aan het oog onttrokken door de verkeerschaos vele moderne gebouwen en de vele mensen . Je moet dus echt de tijd nemen .Dan een kaart pakken en je dagen inplannen .Wat wil je zien ,waar wil je naar toe.


Het land van de gouden boeddha , overal verstopt tussen mensen en gebouwen.
Land waar wierook en autogassen zich vermengen. Rijkdom en armoe leven hier samen. Soms vervallen , soms adembenemend mooi.

Land waar chaos heerst en ook rust uit straalt. Monniken en meisjes van plezier tempels en sloppenwijken aan elkaar verbonden zijn. Stad der engelen maar welke engelen ze daarmee bedoelen is een raadsel.

Eten de gehele dag door. Deze mensen eten steeds een beetje dus ze eten ook soms 10 keer per dag. Boeddhisme is de basis van Thailands cultuur. En een ieder deelt , want geef je ( dat kan alles zijn ,maar vaak is het eten of onderdak) kom je rijker / beter terug in een ander leven.

De gevers zijn dus dankbaar dat ze kunnen geven. Een Thaise man moet tenminste 1 x een monnik gewaad gedragen hebben. En zich dan verdiepen in het boeddhisme Als de zon opkomt vergeet je dat je in een vervuilde stad bent .Want vuil is het. Alles heeft een waas zeg maar. Want ben je buiten de stad verdwijnt de waas als sneeuw voor de zon. Is alles groen en zijn er schitterende bomen planten en bloemen.

Ik denk dan meteen aan die andere tijd . de tijd voor de drukte voor de moderne tijd. Bedenk je dan dat de koningen van Siam door de straten liepen. Stel je de film “The King and I “nog eens voor . Geen asfalt, de natuur ,het water en de kanalen ,als in Venetië . Op veel plaatsen is dat nog steeds zo adembenemend mooi. Ondanks de chaos in de stad is er iets wat me steeds weer verrast en dat is de rust van de mensen. Het geduld. De vriendelijkheid en het tevreden gevoel. Dat maakt Bangkok ook speciaal . Bangkok de stad met vele namen. Je kijkt er je ogen uit .


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten