donderdag 31 januari 2013

Safari world
Safari World 31-1-2013.
Verdeeld in twee parken, Marine Park en Safari World, het is een ideale dag uit. Ideaal voor kinderen. Safari World is de enige open dierentuin in het hart van Bangkok, met de huisvesting van zeldzame en bedreigde soorten uit alle delen van de wereld. Je kan met je eigen auto of een ritje met een safari mini-bus van acht kilometer de wildernis in
Marine Park biedt een vol plezier familiedag met zeven verbazingwekkende wereld-klasse dier shows en live action stunts. Shows zijn orang-oetan zeeleeuwen,een Western Cowboy Stunt Show, Bird show, Polar Bear en een Spy War Show - live action spectaculair en een Jungle Cruise.

 
 

Vandaag gaan we dus naar een dierentuin wat ze Safari world noemen Dat komt omdat een gedeelte een wild safari is en dat gedeelte ga je dan per auto of bus in.   
Je rijd er tussen de dieren en kan dan kijken hoe ze leven. Er zijn veel vogels ,water vogels ,giraffen, tijgers ,leeuwen beren, neushoorns .Je kan dit vergelijken met de Beekse Bergen ,maar dan wel kleiner. Ik vond het niet spectaculair ,want voor mij telde het volgende “Als u rechts kijkt ziet u links niets!

Dat komt omdat we in een minibus zitten en iedereen is groter dan mij ,en alles speelt zich precies aan de andere kant af vanwaar ik zit !  En dus zie ik niet veel. Omdat  we dit pas  op het einde van de dag doen ,is dat niet zo erg .Ik ben te moe om me er druk om te maken.

Morgens beginnen we de dag in Marina land .
 

Dat ligt in Safari World. Beetje vreemd ,maar goed zal komen omdat er zoveel water dieren zijn. Als ijsberen dolfijnen, walrussen, vissen van 3 cm tot aan 3 meter . Je komt binnen bij Marine land en dan komen de ara’s je al tegemoet. Niet een of twee maar vijftig zitten er  zeker.  Je kan op de foto met ze. Het park is zeer mooi aangelegd en de natuur is heel mooi. Overal bomen ,planten , bloemen, en dit op zich is al de moeite waard te gaan.
  
 

Maar ik ga voor de neushoornvogels en Jose voor de Koi karpers . En na lang zoeken vinden we waar we voor komen. Echter de neushoorn vogels zitten niet meer zo dat je ze kan aanraken in een open volière ,maar wel zitten ze zelf in een mega open volière en voor de mensen is er een pad aangelegd .Je loopt dan door de kooien. Dat is ook bij de Ara’s zo. En beide soorten vogels zijn zeer rijk vertegenwoordigd . Voor de veiligheid is de mens dus van de vogel gescheiden, of moet ik dat andersom neer schrijven. Want de verleiding is groot als ze zo dicht bij zijn om ze aan te raken.
 

De meeste zijn met de hand groot gebracht en zijn brutaal en dan zijn deze vogels toch wel groot. Dit zijn wel even speciale momenten. Dan gaan we naar de Koi Karper en wow dat zijn er veel. Jose voert en het krioelt er werkelijk van de vis . Ze springen zo ongeveer de vijver uit. Ook deze is zo mooi  aangelegd.
 
 
 

Wij zijn tevreden en gaan dan eten Onze groep van de bus(je) heeft de vele shows gezien.  We treffen elkaar met eten en daarna gaan we naar de dolfijnen show. In dit park zijn er shows met olifanten, ijsberen, de  walrussen ,vogels, dolfijnen, orang-oetang krokodillen Een wildwest show en een actie show .  
 
 

 
En wij kiezen voor de vogels , en om het park door te lopen op ons eigen tempo. Heel veel dieren zitten in grote en ook kleine kooien. Je kan op de foto met een tijger een orang-oetang of papegaaien.  We hebben bijna alles gezien.


Zie hier de film van dit park :


 
 
 
 
 
 

Dan moe en voldaan gaan we naar huis en lekker douchen en omkleden om te gaan eten. De laatste keer  eten hier, kiezen we voor in het Restaurant aan het zwembad. Garnalen en kip ,veel groenten en een Singapore Sling:

Het recept : Een vleugje van

- dry gin

- Dom Benedictine

- Cointreau and cherry brandy

Shake this  up with lime and pine-apple juices and a dash of Angostura bitters and grenadine. 

 

Op z'n Hollands zou ik zeggen: een beetje:

- dry gin

- dom benedictine

- Cointreau en kersenbrandenwijn

geschud met limoen en ananassap en wat Angostura bitter en grenadine en uiteraard ijsblokjes.

 

Morgen vroeg ontbijten en koffers pakken ,want we gaan tot maandag naar Heide . Daar is het relaxen, genieten en natuurlijk alles bespreken over de palmkaketoe.            
We hebben er onwijs veel zin in Jose en ik .

En we gaan op bezoek bij een grote kweker Khun Lek die hier een kweek stadion heeft. Ben wel benieuwd naar zijn vogels. Vrijdag en Zaterdag dus even bijtanken. Ik  meld me dan weer op Zondag als Heide een goede aansluiting heeft om te computeren! Maar daar gaan we van uit . Ik ga hier ook lekker weekend vieren.
Tot Later...
Jose en  Thiely

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten