maandag 28 januari 2013

Floating Market Olifanten Krokedillen en Ferrari

 

Vandaag gaan we eerst met de boot naar de floating market en dat word een belevenis.

Na de busreis moeten we in een boot. De bootreis er na toe is heftig , en een achtbaan kan niet erger zijn dan dit. Spannend en soms met angst zitten José en ik in de boot naar de markt. Soms vliegen we bijna uit de boot. Film en foto gemaakt. Eenmaal daar besluit José daar te blijven en te genieten van de chaos , maar ook de charme van deze traditionele markt op water. De markt bestaat reeds 50 jaar . Ik ga wel met de boot verder ,en spreek af dat ze me over 30 min ziet waar ik instap. Want je moet dit mee maken zegt José.

 
 
 

Ik in die boot . En ik kan zeggen dat het een belevenis was ,want het is een mierenhoop op water. Handen buiten boord betekend vingers weg. Lings, rechts boten met eten drinken en souvenirs. Maar tussendoor gieren de motorboten tussen de gondels en soms val ik bijna in het water. Ik word nat ,maar het weer is geweldig dus geen probleem.
Foto en film maken is mijn taak voor Jose . En dat lukt wel. Terug bij de markt op land  , zie ik Jose en we eten samen een banaantje en drinken koffie.

Dan gaan we naar een plek waar men olifanten kan rijden en wij voeren de olifanten. Weer een belevenis want ze zijn echt ondeugend en we lachen wat af. Dan gaan we naar de snake show. Nou daar hebben we slangen gezien van 3 meter groot en 15 kilo zwaar. Natuurlijk wilde ik voor mijn zoon poseren ! En dus op de foto met een cobra. De show was heftig want soms glipte de slang weg en dan was er paniek in de eerste rijen.
Goed wij zaten boven in ! 
 


Tussendoor even langst een houtsnijwerkplaats , waar de mensne druk aan het werk waren.Leuk dit even van dicht bij te zien.

 
Toen de lunch en dat was een lekker buffet. Daarna naar de olifanten zoo waar José en ik de middag blijven. De rest ging naar de rozen tuin ,maar voor ons was dit genoeg. Een fantastiche olifanten show van de opvang olifanten die vroeger ook voor de koning gebruikt werden. Zo zagen we hoe ze gevangen werden vroeger . En dan naar een training kamp werden gebracht , om voor de koning te werken.

 
 


Hele oorlogen gingen vroeger op de rug van de olifant. Zwaarden , vechtende mannen , kanonschoten en vuur vlogen om de oren. Een spektakel en we vonden het fantastisch. Ze lieten ook zien dat ze nu op een positieve manier  trainen met de dieren. En dat de olifanten ook niet meer gebuikt worden voor gevechten .Ze hebben een kweekprogramma om jongen olifanten de oude traditie  hoog te houden. Moet zeggen was erg indrukwekkend. Ik ging terug in mijn tijd. Kunnen jullie je Tomai de olifanten jongen nog herinneren ! Ik wel en het was of ik hem weer zag springen op de rug van de olifant.   En  voor de koning werken hoeft nu niet meer . Nee die pakt zijn limo!

Er was een krokodillen show en ook deze was indrukwekkend Die luisterde echt , en je snapt het al , die trainers stoppen dan een hand in de bek of een hoofd en mensen gillen klappen en zien dat de krokodillen ook soms niet luisteren en proberen de trainers te pakken. Korte leuke show.
Niet te vergelijken met Steve Erwin toen ik in Australië was. Want daar keek men naar veiligheid hier niet! Weet bijna zeker dat het hier vaak mis gaat. Brrrrrrrrrrrrr .Maar oké deze trainers ,ze worden als helden ontvangen en beloond .en na de show geeft iedereen geld!

Toen nog een Magic show ,die je moet zien als  Hans Klok maar dan met speetoogjes. Maar het was leuk. Lekker even zitten en bij komen. Een ijsje eten en dan naar de bus om terug te gaan naar het hotel. Met een tussen stop bij een juwelier/souvenirs winkel. Help…………..e zijn om 7 uur gegaan en waren om 1800 thuis.
 

Nu lekker eten en naar bed want morgen vroeg om gaan we naar “The Bridge over the river kwai”. We moeten vroeg uit bed want we worden om 7 uur opgehaald.Dat betekend dat we om 6 uur uit ons bedje moeten. 

De jongens van Jose,

 

Ik dacht laat ik maar eens even wat vertellen over jullie oma Jose . Ik was  dat vergeten. In Singapore was er in 2012 een Formule 1 race . Die loopt dwars door de straten van Singapore en start bij de Singapore Flyer.
En jullie zijn fan ! Dus oma ziet een Ferrari staan en vraagt aan de man “Mag ik een foto maken”. Dat kost eigenlijk geld .Maar onze camera ’s hebben zoom. Dus terwijl oma praat en ze kan praten dat weten jullie ,heb ik foto’s gemaakt. Dus bij deze !

 

2 opmerkingen:

  1. Jij durft met zo'n grote slang!!!! Marcel zal daar wel respect voor hebben dat jij dat durft.
    Wat kun je jullie reis toch goed beschrijven. Ik geniet van die verhalen. het is er ook een heel andere wereld! Het lijkt me daar wel heel erg kleurig en dat vrolijkt de boel natuurlijk ook heel erg op. Jammer dat het allemaal zover weg is, dus niet geschikt voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enrico,gianluca,en pap en mam29 januari 2013 om 20:55

    leuk dat jullie aan ons denken,ik hoop dat jullie het naar jullie zin hebben,gr enrico en gianluca en papa.(de jongens van oma José)

    BeantwoordenVerwijderen