woensdag 31 augustus 2011

Heide en Tempels in Bangkok

Dinsdag 30 augustus

Vandaag gingen we naar Heide Naumann. Heide is een van de weinige kwekers van de palmkaketoe die met succes palmkaketoes groot heeft gebracht zowel natuur broed als hand opfok. Ze werkt samen met Mark Cremades  , die weer actief is met een beschermings project van de Palmkaketoes in Singapore en Thailand. Heide kweekt al meer dan 25 jaar succesvol met de Palms en heeft de laatste jaren haar kweek resultaten in kaart gezet met documentatie en beeld . Deze worden voor de toekomst vastgezet en in onderzoek projecten gebruikt voor artikelen en kennis over en voor de palmkaketoes. Men wil deze vogels beschermen voor uitsterving en men wil meer leren over de kweek en het gedrag van deze vogels.   

Heide had een foundation (kleine dierenpark/vogelpark) nabij Bangkok , dit is ongeveer 2 en half uur rijden met de auto  via de grote weg in Thailand.  Maar ze  is enkele weken geleden, voor haar gezondheid verhuist naar Bangkok ,waar ze een huis heeft  vanuit haar eerste jaren in Bangkok zon 40 jaar geleden. Ze  was nu bezig met het opnieuw opbouwen van volières voor haar 17 Palmkaketoes aldaar.  Dit huis totaal afgelegen van de stad en de drukte en geheel verstopt in het groen en gebouwd in Taise stijl is een droom.  Omringd  door palmen  bloemen en andere bomen  is ze een mooi plekje aan het creëren voor haar vogels  .Ze heeft nu rose kaketoes,edelpapegaaien grijze roodstaarten,amazones  en haar palmkaketoes.  En enkele opvang vogels als kleine geelkuiven,de  araringa en lories ,wat honden en wat katten en mensen die haar helpen dit allemaal te realiseren.

Wij zijn zowel in haar oude huis geweest waar nu de vogels nog zijn. Als in haar nieuwe huis.  Voor Mei 2012 is de verhuizing een feit en zijn alle vogels in haar “eerste huis” in Bangkok. Het was geweldig om haar vogel te zien, ondanks de verhuizing is het geweldig te zien hoe groot ,en zuiver de kooien waren. En dat de vogels haar allemaal herkennen begroeten en dol op haar zijn. Haar leven  is de vogels en dat zie je in alles terug. Dat geeft haar voldoening en de vogels een goed leven . En ons een geweldige kans om dit te mogen mee meemaken.


We hebben veel gesproken over de kweek met  haar vogels ,het leven hier in Thailand ,de regels en de voor en nadelen en daarnaast hebben we  veel foto’s mogen maken.  Van en in de kooien. Inderdaad we  zijn in de kooi geweest waar vier jongen palmkaketoes in zitten. Spannend en leuk  en een ervaring die we nooit zullen vergeten.


We hebben een leuke dag gehad en hebben heerlijk Tais gegeten in een van de restaurants in haar “oude”huis. Helemaal  in stijl .Dat was ook een ervaring om zomaar ergens binnen te stappen waarvan je aan de voorkant denkt Oeps! En dan door enkele gangetjes loopt ( zeg maar achterom ) en in een fantastische tuin terecht komt en aan een tafel diverse kleine gerechten eet ,met lekker thee na. Avonds hebben we dan weer een andere Taise traditie  gegeten . Het lijkt op gourmette, je krijgt veel groenten en dat kook je zelf in een pan met kokend water ,en sopt alles in sausjes. Ze gooien er dan alles in de sla tomaat , ei,  paddenstoelen vis vlees en noem maar op. Niet nadenken maar eten ! Nu deze dag was wederom een sensatie.


Woensdag 31- 8-2011

 

Vandaag dus Royal Palace en diverse  tempels in Bangkok, nou das een ramp. Dat verkeer is echt vreselijk, hoe kan iemand zeggen dat Bangkok leuk is ! Oké ik weet het wel de winkels zijn Cool! En ik moet zeggen het is groter dan groot want ik denk dat een shopping centrum 5 keer de Heuvel galerij  van Eindhoven is en dat is dan een shopping centrum, we waren naar MBK geweest en daar na naar Siam en dat is nog erger en duurder, dat is meer een luxe centrum en vergelijk baar met 10 x de Heuvel galerij van


Eindhoven en ik denk nog groter. Je kan er enkele dagen winkelen . Er zitten zelfs auto afdelingen in en meubel en ikea -  actige afdelingen en dan een aquarium, en och ik stop maar ,want noem maar op het zit in een “winkel centrum” Mega groot en Mega druk. Te groot voor ons ! En ik noem het een  “mierenhoop”.
De markten zijn ook al zo groot en straten lang en mierendruk. Je kan het echt niet voorstellen! Dan de weg ,5 rijen vol, druk en iedereen gaat van links naar rechts , voor achter langst en bijna over je heen.

Er zijn geen strepen en als ze er zijn dan zien ze deze niet en ze rijden (vliegen) echt ale kanten op dwars door alles en iedereen heen! Niemand kijkt naar regels . Alles mag alleen als er een politie op de straat aanwijzingen geeft luistert iedereen. Maar verder krioelt het van de auto’s’ brommers en “overstekend wild”. Je gelooft het niet ,zelfs als je het ziet, denk je “Dit kan echt niet “.

Wij verplaatsen ons per bus en die kan over 1 klm gewoon een uur doen! Vreselijk ,ik wil hier echt nooit wonen. Stoplichten duren 5 min, omdat anders het verkeer gewoon niet meer beweegt. Wat een chaos. Hoe dan ook we gingen vandaag dus naar de tempels en het paleis en het was mooi. Allemaal in een sneltrein gang, maar ik heb voor even de “Efteling” achtige troon en paleis wachters van meters groot gezien.

De liggende, lachende ,vrolijke, seizoen, boeddha’s staan op de foto en de film. Er was ook een dochter (84 jaar) van koning de 6de overleden dus er waren ceremonies aan de gang. Nu heerst koning nummer 9. Dit was dan wel weer indrukwekkend met de wisseling van de wacht de wit zwarte kleding en vlaggen.
Dagje  cultuur snuiven dus!
Drukke maar ook indrukwekkende dag gehad vandaag.
Moe en voldaan tegen 2100 uur terug op de kamer .

Rust.
Morgen gaan we naar Marc.

Tot laterThiely en Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten