vrijdag 12 augustus 2011

Woensdag 10 Augustus


Brisbane



Brisbane is een bruisende stad en in Brisbane staan hoge wolkenkrabbers die in de nacht Brisbane tot een lichtparade maken. We zijn nu maar twee dagen in Brisbane en zullen de out back tour ook hier beëindigen over de Brisbane rivier met de kookaburra boot. Vorig jaar hebben we al ontzettende genoten van de reis en het eten en dus zagen we er weer naar uit. Brisbane blijft sprookjesachtig. Natuurlijk bezoeken we de eerste dag de botanische .Veel gebouwen in Brisbane zijn opgebouwd van zandsteen. In 1900 was dat een gelieft bouw materiaal ,en het werd vlakbij gevonden in Toowoomba. Deze vonds was een zegen en zo bouwde ze diverse gebouwen in zandsteen . Door Brisbane is de kronkelende rivier omringd door de wolkenkrabbers ,toch straalt het rust uit. Er zijn heerlijke terrasjes en niet te vergeten de Southbank Parklands. Een tropisch paradijs midden in en centrum.

Vandaag zijn we met een busje naar Lamminton park gegaan en hebben we onder weg gestopt bij en klein plaatsje bij Mount tamborine koffie gedronken richting Lammington Park met een chocolade brouwnie. Leuke was dat geheel onverwacht we een paar Duitse winkels tegen kwamen met klokken muziek en souvenirs uit Duitsland Dat komt omdat de Duitse mensen hier zijn gaan wonen Raar hoor een stukje Europa in Australië. Heintje op de toonbank..



Och was weer eens wat anders. Daarna naar O “Reily’s Lamminton park. Het Nationale park is van deze familie ,sinds 1920. In 1920 zocht men mensen om van deze ongerepte begaanbare grond te maken. Routes te maken om van zuid naar oost te gaan. Dus met enkele broers zijn ze begonnen bomen te kappen en paardenroutes te maken. Later konden ze in ruil voor dat werk een stuk land kopen. Eenmaal begaanbaar door de jaren ,werd het gedeelde waar de broers later met familie woonde gedeeltelijk benoemd tot Nationaal park. Op zich een groot probleem ,want daar kan je niet mee, alles moet in originele staat blijven en het is dan een soort van erfgoed van het land. Het gedeelte erom heen werd open gesteld voor bewoning.



Echter water is er niet zodat de bewoning niet groot kan uitgroeien. Men heeft er water reservoirs. Goed die familie ging in het woongedeelte wonen en bouwde op de top een gasten huis en later merkte ze dat er veel belangstelling was voor de natuur en dus kwamen er meer gasten verblijven en dat werd een succes het is nu een van Australisch grootste trekpleister in NSW . Eenmaal daar zagen we hoe grot het land is wat ze nu bezitten. Op de top aan het einde van de weg is het Lamington Nationaal Park met watervallen subtropisch regenwoud en de oorsprong van de Godwana (oude wereld) .



Want hier zie je de oorsprong van Australisch de Vulkanen. Echter is er nu 8000 jaar geleden dat er vulkanenactief zijn en na scheiding van Godwana is Australië dus het enige continent waar vulkanen niet meer actief zijn. Het is daarom ook het enige land dat zo anders is dan al de andere landen zonder honden katten ,alleen en speciale dieren cultuur bleef over . Dieren die meest nachts leefde en de vogels.

We rijden door de gescheiden werelden ontstaan door de evolutie ,door de natuur aan de ene kant tropisch rain forrest en de andere kant alleen eucalyptus bomen. Bijzonder .



Nu eenmaal daar hebben we over de toppen van de bomen gelopen en zijn we nog eens 30 meter hoog in bomen geklommen . De eeuwen oude natuur is fascinerend om te zien. We zien vinkjes , die dan de blaadjes omgooien om zo wormpjes te vinden om te eten, en de Bush Turkey en zelfs zijn hoge thermo berg om te broeden We zagen aldaar de Rosela en de bloedvleugelparkieten, die daar gevoerd worden door de mensen. Dus in de omgeving kan je ze zo in de bomen zien zitten. We genieten van deze uren en gaan via een Alpaca kwekerij ( diertjes lijken op een mini lama met dikke wol ) waar we Roy zien een “bekende” alpaca terug naar Brisbane. Hier zien we ook enkele wallaby en die zetten we op de foto. Een ervan heeft baby in de buik. Gaaf om dat zo live mee te mogen maken. Het is eigenlijk winter hier ,maar het is 25 graden en dan tegen de avond komen de waliby’s hier gras eten.



Eenmaal in Brisbane ontmoeten we Norbert en Marcellus uit Duitsland die ook een lezing geven op Aves Congresse. Wil je daarover meer lezen kijk dan bij de links die staan bij de eerste mail van deze vakantie in Australië Ik zal ze later in dit verslag toevoegen als ik weer thuis ben. Tegen 2200 sluiten ze hier ,en we gaan naar boven om ons voor te bereiden op morgen.



Neville en team komen ons ophalen tegen negen uur en gaan we richting Grafton. We bezoeken onderweg nog een kweker .Grafton :Daar gaan we naar Ida en George ,waar we slapen,en zullen we een diner aangeboden krijgen via Aves “Meet the Speakers” .

En dan begint het Aves Congresse. Voor de mensen die dit hier lezen ,kan ik zeggen dat het dagboek verslag anders zal zijn dan de blog.. We gaan het vogel nieuws uit splitsen en dat komt uitgebreid in dagboek en de Blog zal meer algemeen zijn met vogel nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten