donderdag 1 september 2011

1 Sept 2011

Donderdag 1 September .

Na een onrustige nacht  , ons licht ging aan en uit en het leek te spoken! Midden in  de nacht,hebben we  de receptie moeten bellen ,met de vraaf of ze even kwamen kijken !  Wat een sport. Normaal nodigen we geen vreemde mannen uit midden in de nacht ,maar deze nacht waren we blij dat er iemand ons "spook" de kamer uit kwam zetten.
Oke het werkte , na een half uur konden we weer slapen.......maar later in de nacht is diverse keren het licht aan en uit gegaan.  
We hopen dat het spook vanacht niet terug komt.....
S,morgens:  
We zijn om 11 uur naar een kweker  gegaan met de taxi.  Hij woonde wel erg afgelegen in Bangkok ,maar we hebben hem gevonden. Daar aan gekomen heerlijk even ontspannen op hem gewacht.  En de middag samen doorgebracht. We gaan kijken bij zijn vogels en zijn schildpadden.
Hij kweekt ook met schildpadden .
Hij voert de papegaaien met fruit en bloemen en natuurlijk krijgen  ze hun zaden en pellets . De bloemen die hij aan  beidde geeft ( schildpadden en papegaaien en lorries )  zijn de  Hibiscus bloemen en hij heeft een 5 soorten bananen bomen staan ! En enkele papaja bomen en mango bomen en kan zijn vogels andere dieren  uit eigen tuin voeren. Alleen al om even een indruk te geven aan bananen heeft hij 1 ton kilo per jaar ! Oké das net ff anders dan ons tuintje.
Het is allemaal toch best speciaal dat we bij hem mogen komen kijken. Hij zegt ons dat we zaterdag echt even naar de markt moeten gaan (dieren) om een indruk te krijgen over het  “andere “ Tailand.
Europa is zo moeilijk zegt hij ,geen ruimte ,altijd problemen met dieren en vooral vogels, en klimaat en geld. In andere landen is dat allemaal iets minder moeilijk. Goed dat zijn keuzes zegt hij . Och ik ben blij in mijn kleine kikkerlandje en wil echt niet naar Thailand verhuizen ! We gaan nog even samen even op de foto met Heide ,ze was vandaag ook met ons mee,voor we weer naar de stad Bangkok vertrekken.


Na zijn bezoek gaan we even naar de winkels centrums en begint het te regenen . Het verkeer is weer mega druk. Het is hier regen seizoen en je bent soms gewoon blij met de regen. Want vandaag is het 35 graden en in de zon kan je gewoon niet komen ,het is zo heet , het voelt als 50 graden.  Je verbrand werkelijk binnen enkelen minuten.  Het doet zeer op je huid. Dus snel binnen in de koeling van de winkelpassages , en op zoek naar souvenirs.
We nemen een massage aan de voeten,( ze nemen meteen de benen en billen mee )  en om even te laten weten wat zoiets nu kost hier ,dat is voor een vol uur 300 bath wat 7,50 is pp. Kijk dat doen we Zaterdag nog eens ff over he dat begrijp je wel!
We eten daarna 1 x  spaghetti met vlees en loempia’s en 1 x  friet en zalm en groeten,  met 2 x water en ijsje na , en om even te laten weten wat dat kost dat was 400 bath wat 10 euro is !
Andere dagen hebben we gegeten bvb  Chinees, Japans of Tai . Dan eet je diverse gerechten met ijs na en het duurste voor 2 personen was 1000 bath en dat is 25 euro. En dat was zelfs met 3 personen ! Kost hier echt geen drol ! (hiihihiihihihi). Dan eet je echt 2 uur aan een stuk en heb je zoveel dat je echt niets meer kan eten ! Laat dat nu net mijn hobby zijn !


Feiten Bangkok .
Bevolking 62 miljoen, klimaat is gemiddeld boven de 30 graden, Lucht vochtigheid 90%, Tijd verschil met Nederland is 5 uur , (winter 6 uur ) Veel verkeer en met veel bedoel ik veel ! Auto’s brommers en  bussen en de Tuk Tuk. Lopen doen ze niet graag dus houden ze ook geen rekening met wandelaars (toeristen) .Sprookjesachtige paleizen en tempels. Zonder zegen van Boeddha heeft leven geen zin ,dus rijd een auto bvb taxi langs een tempel ,dan laat hij zijn stuur los en maakt een gebaar  met twee samengevouwen handen tegen elkaar  kin hoogte en knikt met hoofd en rijd door .Das de eerste keer ff schrikken. Het eten is goed maar weet wel dat een tai alles eet wat beweegt leeft en vliegt of zwemt, of kruipt. Lees dus wat je eet !  Fruit is er in overvloed. Kruiden, er zijn bvb 40 chilliesoorten! Er is een Franse ,Taizé Chinees , Italiaanse en bvb  Japanse keuken. Maar er is ook een Mac Donalds. Eten kopen kan in een winkel een markt of op straat. Op straat moet je wel goed kijken wat en waar je koopt of eet.  Winkelen ,kort gezegd je kan er alles kopen !  Zo dat waren even wat feiten op een rijtje voor de fun.

Oke morgen vroeg uit bed we worden 7.15 opgehaald voor dagje uit naar Ayutthaya . Tempels ,Monnikken, rivieren, dus komt goed .
Thiely en Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten