maandag 22 augustus 2011

Featherdale Wild park 22-8-11


Featherdale WildliveWederom een Zoo vandaag maar dan een  met een speciale boodschap. Ze hebben de grootste collectie met Australische dieren. Men kan er kangoeroes en koala’s en de  emoe eten geven. De dingo Tasmanië Devill  en de wombat is aanwezig. Mij is verteld dat er zeer veel vogels zijn en dat we er daarom daarheen moeten gaan. Het is een park met educatieve opzet ,iedereen mag  de dieren aanraken. Feathedale is een Sactuary, dus een plaats waar men de dieren opvangt en beschermd. En dat tussen de natuurlijke bush in een mooie omgeving. Onze dag begon niet goed. Ian Ward zou ons ophalen en die verdwaalde in zijn “eigen “ Sidney. We hebben maar liefs 2 uur gewacht. Steeds als we dachten die komt niet meer belde hij dat het nog 2 min duurde (!!) wat dan weer een half uur was.Maar 11.00 uur gingen we dan eindelijk naar Featherdale Wildlive Park . Onderweg raakte hij weer de weg kwijt ,duurde weer 2 uur dus we waren er om 13.00 uur. Das een lange dag als je om 9.00 uur   klaar staat en weet dat het maar 40 min rijden is !

Maar daar stond de curator klaar en gaf ons een persoonlijke rondleiding . Veel informatie en ik mocht in de kooi/ volières.

Caroline neemt de foto’s van de buiten kant, ik van de binnenkant en zo mee en dan zit er dus een vreemde vogel in de volière. Gaaf. Er land zelfs een Blauw gele ara op mijn hoofd,en bijt en soms vogels aan mijn schoenen “lachen” toch ! Dat maakte de dag weer goed .We zijn verder de gehele middag gebleven. Bijzondere vogels gezien als de witte kookaburra (mutatie). Wist niet eens dat ze bestonden! COOL!!

Ze hebben een kweek koppel .En een losse pop. Verder veel losse vogels. Er waren echt veel vogels in dit park en zeker de moeite waard ,wat vogels betreft beter dan de Taronga zoo.1700 gingen we naar Sidney terug en je raad het nooit,weer was hij de weg kwijt en tegen 1900 uur stapte we ons appartement in. We besluiten er een “ lazy evening “ van te maken . We maken lekker spaghetti met bolonaise saus verse tomaat en uien en gehakt en kaas en kruipen achter de pc en bellen naar huis. Lekker bakske thee met een zak chips erbij en genieten na van de dag en de foto’s en film. Morgen vroeg op want we gaan naar de Blue Mountains.

Dat is op 2 uur afstand  van Sidney   We gaan met de trein naar  Katoomba daarna de Hop on Hop bus .Das een bus met de trein die aldaar op 30 verschillende mooie plekjes stopt en dan kan je uit en in stappen .Zo heb je de tijd aan je eigen .We vertrekken hier om 700 uur. Het uitzicht van de Blue Mountains, staat er om bekend dat het adembenemend is .Rainforest ,watervallen, je kan er wandellen en vogels spotten. .Als het goed is komen we ook langst de Tree Sisters. De lengende van de Aboriginals ,en de dieren in hun natuur. We shall see !! Dus  tot later……


Thiely en Caroline..


1 opmerking:

  1. Hoi Thiely,

    Maak maar veel foto,s van de Bleu Mountains want bergen en vergezichten is echt mijn ding.
    Kijk je een beetje uit met de chips !!!! hi hi

    groetjes Marian

    BeantwoordenVerwijderen