zondag 6 oktober 2019

Zondag 6 oktober Krokodillen en de kasuaris In Cairns

Zondag 6 oktober Krokodillen en de  kasuaris.  


Vandaag   staan  we vroeg op.
We gaan naar een krokodillen farm.
Waar ze ook vogels hebben .De farm kweekt met de krokodillen om ze weer onder controle te krijgen Vroeger was er een jacht op de krokodillen en ze gingen van 300.000 naar minder dan 5000. Dus daar moest iets aan gedaan worden.
Het zijn salty kroks..        
 
We varen met een boot waar de breeding kroks liggen en dan kan je ze via de beschermde boot goed zien. Ze voeren de kroks en zo zie je dat ze tot aan hun staart uit het water komen voor een Bite .Het is wel leuk om zo de kroks te zien zo vrij en met veel ruimte in deze omgeving. Ze broeden goed ,en er zijn veel jongen die ze elders houden. We zien ook vogels als de kookaburra en de kasuaris en wat roofvogels en slangen. Dat is ook wel aanwezig hier in dat Australië.
 
De weg er na toe en vanaf is langs Morsman en Port Douglas ,dus langst de zee. Adembenemende plekjes . Lekker eten onderweg. En dan bijna thuis zien we een flok met roodstaart kaketoes. We stoppen maar , het licht zit tegen. Dat neemt niet weg dat we genieten van hun kapriolen en kunsten. Even nog wat boodschappen doen en dan thuis de koffer inpakken voor onze volgende uitdaging. ”The Buch”..
 
We nemen vanavond afscheid van Dayle  , onze koffers ” blijven thuis bij Dayle . Want je kan niet met zware koffers in “The Jungle”. Dus alles komt goed.  
En na deze week zijn we weer een paar dagen bij Dayle.
  
Morgen vroeg gaan we richting Cape York. Richting Iron Range.

En  onderweg zullen we zeker het een en ander mee maken.   

Of de Bush afgesloten is van internette weet ik niet ,maar ik denk van wel.

Tot volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten