woensdag 23 oktober 2019

Dag 25 Petronas Twin Towers. KL

Dag  25  Kuala Lumpur  Woensdag 23 -10-2019
Petronas Twin Towers                                
Petronas Twin Towers, daar willen we naar toe. We staan vroeg op .De zon schijnt  en we proberen het gewoon Want je moet reserveren .Maar ja zoals Caroline zegt “geluk is met de domme “. En we zijn met tweeën .We gaan er voor.
Deze torens  behoren tot de top 10 van hoogste torens van de wereld. Ze steken met hun 88 verdiepingen 452 meter boven de Skyline van Kuala Lumpur uit.  Het is  geïnspireerd  door de vijf pijlers van de traditionele islamitische vormen. Daarmee staat het Petronas Twin Towers-complex anno 2019 op plaats negen in de lijst van hoogste gebouw ter wereld. De Petronas Twin Towers zijn de hoogste Twin Towers ( 2 gelijke torens) ter wereld. Het gebouw heeft 88 verdiepingen. De hoogste verdieping in het gebouw bevindt zich op 375 meter hoogte en het dak is 378,6 meter hoog.  We hebben geluk .We kunnen meteen mee omhoog. Het is 10.00 uur. Het weer is goed de zon schijnt het is 35 graden. De torens zijn met elkaar verbonden met een lucht brug op verdieping 41-42. Daar gaan we eerst naar toe. Hier mogen per dag 1200 mensen komen. Deze brug is bedoeld voor als er brand is dat men van de ene  toren naar de andere toren kan gaan. (vlucht route) .
Daarna gaan we naar de 86 verdieping waar men uit legt hoe deze toren gemaakt zijn. samen met een groot winkel centrum KLCC = Kuala Lumpur City Centre .Een speeltuin en prachtige tuin met fonteinen, en een buiten zwembad wat zich om het gebouw bevind. Kuala Lumpur is trots op deze torens. De torens maken dus deel uit een groot project. In de toren zijn 74 liften . en 29 zijn daarvan dubbeldeks.                  
Ik heb de torens het eerst gezien in de film
Entrapment  een Amerikaanse film uit 1999 met in de hoofdrollen Sean Connery en Catherine Zeta-Jones.. Ze beroven met millennium de grootste bank ter wereld in Kuala Lumpur.  Ze vluchten via de Petronas Twin Towers. De film concentreerde zich op Zeta-Jones en haar acrobatische toeren , om laserstralen te ontwijken. Zeta-Jones deed overigens de meeste acrobatiek zelf. Leuke spannende film in een schitterende omgeving: Kuala Lumpur.                                    
Daarna zwemmen Eindelijk een relaxte middag. We kunne bijna niet meer lopen . Dus zwemmen rusten en dan even naar KLCC .Lekker eten aldaar en wat winkelen. Dan naar de kamer verslag maken en naar bed Morgen weer een dag

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten