zaterdag 5 oktober 2019


Dag 2 in Bangkok.  We gaan naar Wat Saket..  
Ze noemen dat ook de tempel of the golden  Mount . Dit is het hoogste plekje van Bangkok . Je moet er wel meer dan 300 traptreden voor klimmen. Maar onderweg naar boven kom je diverse boeddha’s tegen in goud ,en ieder een eigen betekenis .Boven aan de berg heb je dan een fantastisch uit zicht over Bangkok. De vele bellen die de trap naar boven vergezellen zijn voor “good luck”. En de grote boing die er staat waar je dan tegen aanslaat is  ook voor welzijn gezondheid en minder zorgen.  Deze tempel heeft altijd een grote rol gespeelt voor de mensen om te bidden .Wij kijken en maken foto’s. Dan komen we bijna beneden en is er een monument voor gieren. Eeuwen terug tot en de pest uit brak stierven er veel mensen Hele generaties werden gedood en deze tempel werd omringd door gieren. Zij aten de dode mensen op .Die werden daar gebracht in de tempel  in Bangkok. En zo werden de mensen “opgeruimd”  ,en kon de pest stop gezet worden doordat de verdere uit braak stop gelegd werd doordat menselijke resten werden opgegeten. Zeer onsmakelijk maar om dit nooit te vergelen hebben ze dit “monument” opgericht. En juist daar raak ik caroline kwijt.  Ik had het trapje niet gezien en ging via een trapje naar beneden.         Niet getreurd we hebben de telefoon en zo vonden we elkaar weer .We nemen een watertje want het is 35 graden en erg heet.
 
Daarna gaan we lokaal winkelen in de beurt van de Khaosan Road. Klein warm druk, veel tentjes waar ze eten aan maken. We eten daar wat in een soort van restaurantje ( kip rijst en ananas)  en gaan met de Tuk Tuk naar het hotel terug.  Het is nu 14.00 uur We zijn moe en gaan zwemmen. Lekker even afkoelen. Daarna op stap ..
 
 
 
 
 

Siam Niramit. Avond programma.

We gaan eerst eten. Dat hoort erbij ! Het is inmiddels 18.00 uur En daarna gaan we naar binnen. Bij binnenkomst word een foto gemaakt. Je mag in het eerste gedeelte foto’s maken maar in de show niet. Het eerste gedeelte bevat een Thai Dorp waar ze laten zien hoe ze  traditionele beroepen uitoefende : als zijde maken ,en het maken van maskers . Er zijn traditionele huizen en boten die een stukje geschiedenis laten zien hoe het ooit was. En er is een  show met dansers .We vermaken ons goed. Het is een theater  die de prijs heeft gewonnen voor beste show 2013 en 2015 . En gecertificeerd is voor de grootste en hoogste show in Guinness World Record.

Als de avond begint weet je niet wat je te wachten staat ,maar na 10 min weet ik wel dat dit een bijzondere avond gaat worden. Want het is mega groot en het is meteen spectaculair. Grote podia met huizen hoge beelden, decors en heel veel muziek zang en als dan een vloer veranderd in water , dan denk je echt “mijn god wat is dit . Om te laten zien dat het water echt is zwemt een man in het water , en wast zich in het water. Er zijn meisjes die water scheppen , en er varen boortjes over het water met fruit en eten : The floating market beelden ze uit.

Het eerste gedeelte gaat over de Historie van de Thai. Over het zuiden en noorden en het centrale gedeelte van Thailand toen Siam genaamd. ”. Het verhaal hoe de koning samen met zijn volk het land heeft groot gemaakt ,met hulp van mensen die hun land bezochten en bleven om te helpen.

Het tweede gedeelte laat over als mensen fouten maken dan gaan ze naar de hel  . Je mag niet stelen, kinderen slaan , niet drinken en roken en geen dieren pijn doen.  Daar volgen straffen op. Gedraag je ,je middelmatig,  dus niet slecht en niet perfect kom je een in een droom wereld . Waar het gevaar bestaat om goed of fout te doen. Je moet dus zorgen dat je de juiste keuzes maakt.

Doe of leef je  goed dan ga je naar de hemel. Het laatste gedeelte is dat je goed leeft en goed ontvangt. Dus een soort van feest -sfeer. Volgens de boeddha’s doe je het goed als je in vrede en met liefde en tevredenheid leeft.  Als je leven goed is ,mag je feesten En dus zijn er vele feesten en feest dagen die ze dan optimaal vieren. Men maakt maskers ,feest kleding, vuurwerk en eens per jaar mag iedereen een wens kaars op het water loslaten om je wens te doen.

Dat word hier ook gedaan op het water in het theater. Fantastisch. . Er zijn 100 mensen (dansers) en er zijn 500 kostuums. Veel special effecten. Er zijn 2000 zit plaatsen ,maar het is half gevuld. Veel spectaculaire Thailandse kunst en cultuur. De anderhalf uur vliegt voorbij en het is 21.30 uur .We gaan naar het hotel. Verslag maken en dan slapen .

Morgen vroeg weer op.. Vandaag was een dag met een gouden randje . Ik voel me rijk. Rijk dat ik vrienden heb die er alles aan doen dagen als deze onvergetelijk te maken. Hoe bijzonder is dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten