dinsdag 15 oktober 2019

Dinsdag 15 oktober Kuranda.Cairns


Dinsdag 15 oktober Kuranda.

Vandaag hebben we een speciale dag .We gaan met de trein naar boven ,naar een berg vol mooie uitzichten. Naar Kuranda .En daar kunnen we winkelen en gaan dan met de skyrail terug.. De rainforrest Discovery Zone..

Niet zo vroeg en dicht bij Dayle kunnen we opstappen .Met de trein omhoog via freshwater station. We kunnen lopen het is 10 min van Dayle haar huis. Door de World Heritage listed rainforrest. The Barron Gorge National Park. We zien vergezichten watervallen  ravijnen  we komen over maar liefs 37 bruggen.  

En 15 met de hand gemaakte tunnels Nou ben ik geen tunnel fan .Maar ja je moet wat. En achter iedere tunnel was een mooi vergezicht. Deze Railway is geopend in 1891.. Met de hand hebben ze deze 37 klm lange Railway gemaakt dwars door de bergen. Dan kom je in Kuranda. Daar kunnen we winkelen ,lekker lunchen. We kiezen vandaag voor een echt Duits broodje braadworst met zuurkool en uien. .

En is er tijd voor meer? Nee we laten het hier bij .Hebben leuke dingen gekocht en zijn tevreden. En  dan via de skyrail gaan we terug.. We stoppen bij 2 out looks en stappen uit. Daar nemen we ongeveer 20 minuten de tijd om foto’s te maken en te genieten. Hier is een fris windje ,daar zijn we blij mee want vandaag is het weer een dag van 35 graden.

Na een anderhalf uur zijn we beneden en daar staat de bus klaar deze brengt ons naar Freshwater. Vanavond gaan we met Dayle en John uit eten. We gaan naar de Italiaan Villa Romana. Maar we eten biefstuk Angus. En caroline pakt zalm. Een heerlijk gerecht het is genieten. Met ons eerste glas  wijn……In Australië.  Nou dat gaan we in Kuala Lumpur wel inhalen.

 

Morgen een boot trip .
Snorkelen en vissen kijken op een luxe boot (catamaran).
Zin in. 
We gaan 22.45 naar bed.
We moeten er 6 uur weer uit….

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten