zaterdag 5 oktober 2019


Dag 3

We gaan naar mijn Thaise vriend .Het is altijd leuk hem te bezoeken als we in Bangkok zijn .De eerste keer dat ik bij hem was had hij vogels ,maar niet zoals hij dat wilde. Dus moesten we mee denken. Ik heb toen wat op papier gezet en we hebben met elkaar wat wensen op papier gezet.  Ik ging terug in  2013 toen was hij net  gestart met het bouwen van de nieuwe volières. Zijn passie is de ara.  In  2015 ging ik weer kijken, en zijn de dromen waren al aardig werkelijkheid gewordend. Nu in 2019 heeft hij schitterende volières. Hij kijkt vanuit zijn werkbureau naar zijn vogels .Er is een terras waar mensen de vogels kunnen zien en tegelijk wat kunnen drinken .Er is een visvijver van 22 meter groot waar hij Koi karpers in houd.                    

Zijn droom  is werkelijk geworden.  Nu is hij bezig met een andere soort vogel .De neushoornvogels .Deze  volières zijn bijna klaar. Schitterende volières waar ze vanuit hun broed plekken los kunnen vliegen een in open volière met bomen planten bloemen en een waterval.  Deze zijn 6 meter hoog en 12 breed en 25 meter lang . Een prachtig geheel. Alles gemaakt vanuit het oog perspectief van de vogels.  Ook heeft hij de koepel volières gemaakt die ik in 2013 als voorbeeld op papier gezet had. En er komen er meer ,maar dan Thaise creaties naar zijn eigen ideeën.  Al zijn volières hebben grote afmetingen  De ara’s zitten bv in 8 meter lang  bij 4 meter hoog en 1.80 breed .Het is dus genieten.  Dan gaan we eten (natuurlijk)  En we eten Pad-Thai  een traditioneel Thais recept. Het was lekker. We nemen afscheid en gaan met chauffeur naar  het Khao-Kheow-open zoo in Pattaya . Dat is een dierentuin waar de dieren redelijk vrij leven als bv bij ons in de Beekse bergen. Alleen dan in en rond een berg. Je rijd er dus met de auto door .Lopen is niet te doen. 
 Je mag er wel overal uit ,en daar loop je dan langst de dieren. En je mag de dieren voeren. Wij hebben de giraffe en de neushoorns gevoerd. We hebben diverse dieren gezien. De olifanten hebben grote ruimtes en kunnen dus ook in de bergen zitten ,maar door dat voeren komen ze wel regelmatig naar de voederplekken waar mensen dan voer mogen geven.  Een lange dag we zijn rond 19. 30 weer thuis in het hotel . Daar gaan we (weer) wat eten en nemen een avondje rust in het hotel. Voorbereiding op morgen Dan vliegen we om 21.30 uur naar Australië

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten