zaterdag 5 oktober 2019

Cairns met dayle.


Zaterdag 5 oktober.

We gaan beginnen met  het uit sorteren van de dagtochten en reserveren voor volgende week . Dan bezoeken we een markt waar je  typische Australië dingetjes kan kopen. Onderweg doen we een park aan waar de Jade Vine vol in bloei staat. Daar na gaan we naar de boulevard   

De boulevard heeft palmbomen en je ziet  de zee .

Bij de zee zie je de bergen van Cairns.

Ook hebben ze er een zwembad bij gemaakt, omdat je de meeste tijd niet in de zee kan wegens de kwallen en de krokodillen.

Er is een haven en daar gaan we lunchen bij Dundee van “crocodille DunDee. !

 En daar na gaan we naar de botanische tuin . Dit is weer genieten. Naast prachtige bloemen is er ook een vlindertuin. We boffen want in deze tijd is alles in bloei. Ook hier vinden we de prachtige Jade Vine.  
 

Na dit bezoek rijden we naar de Catana Wetlands. Dit was een suikerplantage .Daar heeft een boer bomen gepland en dit is uit geroeid tot een schitterend park. Daar lopen we heerlijk door .Tussen de bomen en bloemen liggen 3 grote natuur vijvers. We zien wat waterdieren en de schildpad was wel een special momentje ,toen we die hoorde lopen. We dachten het is een varaan .Maar het bleek een schildpad te zijn die de weg naar het water zocht. Er zitten ook krokodillen, dus we komen niet  te dicht bij het water.


Na het wandellen gaan we langst een groenmarket en daarna gaan we naar huis. Wat uitrusten lekker eten. Dayle heeft lasagne gemaakt met een verse salade. Op tijd naar onze clamping. En werken na  verslag en dan naar bed. Morgen vroeg om 7 uur gaat de wekker.. En gaan we weer op stap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten