dinsdag 9 augustus 2016

De laatste dag is aan gekomen Maleisie 2016

Dag 21 op 10 Augustus 2016: Thuis in Amsterdam .

 

We kunnen terug kijken op een fantastische vakantie samen. Dit pakt niemand ons meer af. Jose en ik hebben op en top genoten. De belevenissen zijn onvergetelijk en we zijn een ervaring rijker.

 

Oog in oog met natuur en een andere cultuur. Zo dicht bij dieren zonder grenzen en  omheining. Zo vrij en open en dichtbij het leven in de natuur is zo puur met zoveel  onverwachte momenten en zo verrassend. Ik heb nog nooit zo veel in een boot gezeten ,met de camera als een verlengstuk van mijn ogen.

Maleisië waar de mensen vriendelijk zijn geduldig en er alles aan doen om het jouw naar de zin te maken. Dieren die je gunnen even in hun wereld te komen ,en zolang je ze respect je te geven wat je vraagt. Een moment van verbazing ,verwondering en extase.  Je raakt in trance.

 

Even heel even ben je een met de natuur. Je vergeet alles . Je hoort je eigen adem in de stilte van je omgeving. Het ritselt . Takken bewegen. Het is soms muis en muis stil. Je hoort het water zachtjes stromen, en opeens beweegt daar iets.


 
 
 
 
 
Een krokodil of een varaan. De vogel zingt zijn lied en je mag even mee luisteren. Zijn zang of roep word beantwoord door een andere vogel. De zon komt op langzaam word het licht de dag begint. De dieren worden wakker. Weer een nieuwe dag in het paradijs van Maleisië: Land below the wind.

 

Dank je wel 

1 opmerking:

  1. Wat een geldige reis hebben jullie gemaakt. Ik heb echt volop genoten van de verhalen. Jaloersmakend!
    Dank je wel dat we weet mee mochten genieten. X Bianca

    BeantwoordenVerwijderen