dinsdag 9 augustus 2016

Dag 18- 07-08-2016 Selingan Turtle island - Sandakan- Kuala Lumpur


Dag 18 | 07 Augustus 2016: Selingan Turtle Island - Sandakan - Kuala Lumpur

 

 


We varen morgens  vroeg terug naar We maken meteen een tour door het centrum voordat we naar de  luchthaven wordt gebracht .We zijn alleen met Fernando onze gids en dus bepalen we ons eigen tempo.We bezoeken nu de Puu Shih Boeddhist Tempel ,schitterde omringd door boeddha’s.
 
 

en de St Michael and angels Church ,waar ze de bel luiden omdat de mis begint. Ze zingen dan meer dan de helft de mis. Leuk te zien en horen. 


En dan gaan we naar het Agnes Keith thee house, waar we nu wel binnen kunnen en het huis wat nu museum is kunnen zien. We drinken natuurlijk daar een lekker bakje koffie. Heerlijk bijkomen in de tuin met uitzicht op zee. Jose en ik genieten en zeggen tegen elkaar hoe rijk we zijn dit te mogen beleven.
 
Agnes Keith House in Sandakan is een van de populaire plaatsen in Sandakan.  Dit beroemde huis was een huis van de voormalige Britse koloniale wijken en werd ooit bewoond door Agnes Newton Keith, een bekende Amerikaanse schrijver geboren 1901, die het boek Land Below The Wind ' schreef in 1939. I
n haar verblijf hier in 1934-1952, schreef Agnes Keith twee van haar zeven boeken in Sandakan , Borneo .Het huis is gerenoveerd in 2012,maar wel in oude staat gelaten.
Dus je ziet zeer goed hoe toentertijd de huizen er uit zagen.
Het 2 verdieping hoge huis is op een heuvel gebouwd.
Rondom zijn prachtige tuinen. En een schitterend uit zicht over Sandakan.
 
Oorspronkelijk is het gebouwd door Agnes en haar man in 1942. Na de oorlog is het afgebrand. Ze hebben het na de oorlog opnieuw opgebouwd en ze woonde er zelf tot 1952.Het is nu eigenaar van Sabah Museum.
 
En werd in 2004 heropend als erfgoed van Sandakan.Agens en Keith hadden twee kinderen Jane Alison Keith en George Keith . In haar boeken beschrijft ze Sabah / Borneo. Maar ook alles wat ze met het gezin beleefde wat het naast een roman ook een dagboek en het zijn daardoor historische boeken geworden. Bestsellers.
 
Agnes Newton Keith stierf toen ze 80 was en haar man volgde haar snel dat jaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze fotoos zijn van internette Wij mochten binnen  geen foto's maken.
 

Onze bijna 3 weken samen vliegen voorbij. We hebben werkelijk alles gezien wat we willen zien. De organisatie is top. Jammer voor José dat de Blue Rumped onzichtbaar is in de natuur en bij de mensen.  Dat is het enige punt in de vakantie wat ons is tegengevallen. Maar waar we geen spijt van hebben om ze te zoeken.
Want het is een rode draad in onze vakantie en heeft ons zonder de vogels geien te hebben veel gebracht. Mensen vragen en met ze praten was erg leuk.

En ook dat iedereen op de foto wil met Jose. Ze zien hier geen vrouwen met witte haren en dus is ze bijna een attractie. Ook vandaag weer. En dan is Fernando onze gids zo zwart als roet. Wat een combinatie die twee!! Natuurlijk zet ik ze op de foto !

 


Het bezoek van het Annes Thee House is voor mij  wel het meest indrukwekkende van ons verblijf in Sandakan. We hebben toch het boek gekocht om meer oude input te lezen over Borneo want het heeft wel onze harte gestolen dit eiland in  Maleisië. We bezoeken nog even de watervilage en dan zijn we moe.
 


Moe maar voldaan kiezen  we er voor tegen 11.30 uur lekker te gaan lunchen het was vroeg van morgen 0600 uur. Dus even een break is wel nodig. En dan niets meer  doen .Fernando haalt ons op om 1500 uur en we vliegen met Malaysia Airlines van Sandakan naar Kuala Lumpur .

 
 Daar gaan we naar het hotel .We worden geholpen door een Nederlands meisje van 19 jaar . Ze werkt hier toch maar in dat verre Maleisië! (eefje) Ze upgrade onze kamer .En we mogen nu eindelijk op de 22ste etage .Dat vond Jose leuk ,wand vorige keer toen we hier waren , ging dat niet .Toen kwamen we  niet verder dan de 10de etage. We boffen dus. We hebben nu een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur. Moe en voldaan gaan we naar bed .Morgen vroeg weer een drukke dag gepland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten