zondag 31 juli 2016

Dag 11 Kuala Lumpur Maleisie..


Dag 11 Kuala Lumpur. 
Vandaag gaan we de wens van Jose vervullen. Ik vind het ook een leuk idee dus we gaan er voor. Het weer is geweldig lekkere temperatuur zo ongeveer 35 graden zon en een windje. Maar helder en dat heb je nodig als je de Twin Towers gaat bezoeken. Taxi naar de KLCC en daar rechtstreeks naar de TT. Je bent er dan zo ongeveer een uur in . je word in groepjes van 20 geplaatst en je gaat eerst naal level 41. Daar is de bridge… Daar heb je 20 min… Dan ga je naar level 86. Daar heb je ook 20 min. Je maakt foto’s en je kan de mascotte zien ,en de informatie over het bouwen van deze torens. Je kan rond lopen en Kuala Lumpur vanuit iedere kan bezichtigen. Dan ga je weer terug en kom je in de souvenirs shop

De Petronas Twin Towers is een torencomplex in Kuala Lumpur, Maleisië. Bij de inwijding van het gebouw in 1998 was het ,het hoogste gebouw ter wereld. Op 17 oktober 2003 werd het in hoogte overtroffen door Taipei 101. De Petronas Twin Towers blijven echter de hoogste identieke gebouwen ter wereld. De twee spitsen bereiken een hoogte van 452 meter. Daarmee staat het Petronas Twin Towers-complex anno 2015 op plaats negen in de lijst van hoogste gebouw ter wereld.Het gebouw heeft 88 verdiepingen. De hoogste verdieping in het gebouw bevindt zich op 375 meter hoogte en het dak is 378,6 meter hoog. De vorm van de torens is afgeleid van traditionele islamitische vormen.

 
 


De belangrijkste huurder is oliemaatschappij Petronas die toren 1 huurt en haar naam aan de torens heeft gegeven. Petronas is de verkorte versie van Petroliam Nasional. De torens zijn met elkaar verbonden door een luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping. Op de brug worden slechts 1200 mensen per dag toegelaten. De brug is bedoeld om in geval van brand een vluchtroute naar de andere toren te creëren.Aan de voet van de torens liggen onder meer een winkelcentrum en een concertzaal. De PUTRA-metrolijn loopt vlak achter de torens en heeft er een station. De torens maken deel uit van een groter project, het Kuala Lumpur City Centre .In de toren bevinden zich in totaal 74 liften, 29 daarvan zijn dubbeldeks.


Waarom ik naar de Twin Touwers wil .Omda tik de film Entrapment heb gezien.

Entrapment is een Amerikaanse film uit 1999 met in de hoofdrollen Sean Connery en Catherine Zeta-Jones. De film concentreerde zich op Zeta-Jones een haar acrobatische toeren , om laserstralen te ontwijken. Zeta-Jones deed overigens de meeste acrobatiek zelf. De film:

Virginia 'Gin' Baker werkt voor een verzekeringsmaatschappij, en krijgt de opdracht de legendarische kunstdief Robert MacDougal op te pakken. Gin probeert door interesse te tonen in een nieuwe opdracht bij Robert te infiltreren. Eerst beroven Robert en Gin een kunstmuseum om een kroon te stelen. Dan blijkt dat Gin eigenlijk naast haar baantje bij de verzekeringsmaatschappij een dievegge is, en zich enkel heeft aangesloten bij Robert zodat hij haar kan helpen bij de "Misdaad van het Millennium" in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Gin wil in de 20 seconden dat de computer van de bank die gevestigd is in de Petronas Twin Towers wordt uitgezet om een millenniumbug te voorkomen, inbreken in de computer van de bank en meerdere miljarden overmaken op haar rekening. Hoewel de klus lukt, blijkt ook Robert iemand anders te zijn dan hij zich eerder voordeed: hij is een FBI-agent die eigenlijk van plan was Gin in te rekenen.

Tijdens de voorbereidingen op de misdaad zijn ze naar elkaar toegegroeid en samen besluiten ze ervandoor te gaan. Omdat Robert op één miljard dollar na alles had overgedragen aan de bank hebben ze genoeg geld om het ervan te nemen.

Spannende film IK heb hem al 2 keer gezien maar zeker ga ik hem thuis nog eens bekijken. Nu ik hier ben geweest. Film met zeer mooie beelden van uit Kuala Lumpur. China Town komt mooie in beeld en de sensationele beelden van de Twin Towers.

En nee dames, ik vergeet m niet Sean Connery. Mmmmmmmmm

En heren Catherine Zeta Jones mag er ook zijn Dus kijken!!
De rest van de dag hebben we in de zeer luxe en 5 etagehoge KLCC gewinkeld. Leuke dingen gekocht ..Daarna naar de bank (ihihihihihih)

En naar het hotel. Ik wilde zwemmen maar daar was de regen die hier iedere dag tussen 1630 en 1730 wel is . Om de temperatuur van 37 graden terug te brengen naar 33. Dat uurtje gebruiken we vandaag voor ons op te knappen . Lekker in bad. Haartjes wassen want morgen vliegen we naar  Borneo. Vanavond gaan we luxe uit eten in ons hotel. Ik spreek jullie over enkel dagen weer want we weten niet hoe modern Borneo is. Maar is er internette dan ben ik er weer Tot later .Groetjes van uit Kuala Lumpur van Jose Thiely.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten