vrijdag 29 juli 2016

Dag 9 / 29 juli 2016. Birdpark..


Dag 9 | 29 Juli 2016: Kuala Lumpur

Vandaag gaan we naar  De Petronas Twin Towers. Maar de kaartjes zijn uit verkocht. Dus kopen we kaartjes voor Zondag. Dan is dat gereserveerd.  Buiten nemen we nog wat foto’s en Jose is weer de “pineut”. Wit haar kunnen ze daar niet zomaar voorbij lopen .Ze willen met haar op de foto. Eerst een oma ,dan haar dochter en dan een neef. Als ze vertelt dat ze met een grote familie is lopen we snel door!!

We pakken een taxi naar het Kuala Lumpur Birdpark Het Birdpark is onderdeel van een gebied, genaamd Lake Gardens. In het vogelpark leven meer dan 3000 vogels van ongeveer verschillende 200 soorten. De vogels vliegen rond in volières waardoor het lijkt op hun natuurlijke leefomgeving. Dit park is de grootste walk-in volière ter wereld.

Het vogelpark maakt deel uit van een gebied, dat men de Lake Gardens noemt. Dit is aangelegd in 1888 en maakte deel uit van de groene gordel om de stad. Als we zondag tijd over hebe gaan we hier na de Twin Touwers na toe. Nu zijn we dan in het birdpark en we hebben natuurlijk wel hier en daar gelezen ,maar we zijn  er nooit geweest. Men zegt dat men hier de neushoornvogel kan bewonderen .Het park is het grootste, met een net overspannen, vogelpark ter wereld. Men kan hier meer dan 5000 verschillende vogels bewonderen. Hiervan komt zo'n 90% uit Maleisië en 10% uit het buitenland.

Ik moet zeggen dat ik dat niet heb terug gezien. Er waren veel vogels maar ik miste toch wel de kleine kleurrijke vogels uit Maleisië. Maar dat er veel vogels waren dat is een feit. En dat we genoten hebben dat is ook een feit. Op de knieën ,op de grond voor een foto was vandaag geen uit zondering. We hebben werkelijk alle standjes uit gehaald om de vogels mooi op de foto te zetten. Voor José was het wel een tegenvaller dat de Blue Rumpeds er niet zaten. Maar goed we gaan nog naar Borneo en daar hopen we deze vogel dan we te zien. Maar we weten inmiddels dat het bijna onmogelijk is om zo’n klein vogeltje in die 40 meter hogen bomen te zien. Maar dan neemt niet weg dat we op en top genieten.
 

 

Sommige vogels zitten in kooien, andere lopen vrij rond. Het park doet bij binnenkomst een beetje ouderwets aan. Het park is verdeeld in diverse afdelingen (4). Het hoog opgehangen net voorkomt dat de vogels wegvliegen. Maar we heben toch wel vogel gezien die aan de “andere kant “van het net zaten. Ook leuk !!

Om te voorkomen dat de vogels bij elkaar kunnen komen, moet je af en toe door een sluisdeur. Het terrein in het Bird Park gaat op en neer. De paden zijn goed verzorgd.         
Ze hebben geprobeerd om het park zo natuurlijk mogelijk aan te leggen.
 

 

En het weer was warm maar goed en vaak liep je onder of tussen bomen dus vandaag was een mooie dag. Hier en daar is een kiosk, waar je een ijsje of een drankje kunt kopen, maar ook voedsel voor de goudvissen, die in de vijvers zwemmen. Uiteraard is dat voedsel niet voor de vogels, want iedere vogel heeft weer een ander, speciaal dieet.
 
 
 

Het hoogtepunt van een bezoek aan het Bird Park is het restaurant  waar je de kleurrijke neushoornvogels kunt bewonderen. Het zijn reusachtige vogels met een spanwijdte van ca. 2 meter. Wij zijn hier lekker gaan eten en hebben dit mee mogen maken. De neushoornvogel kwam op de rand van get terras zitten en liet zich mooi fotograferen. Ik mocht een frietje geven. Dat krijgen ze vaker en dat is dan een soort van beloning dat ze komen. De neushoornvogels poseren voor je in de takken van de bomen ,maar dat hadden we niet gezien dus we waren blij verrast toen ze wel op het terras kwamen tijdens ons eten. Ik had meer verschillende soorten verwacht ,maar omdat dit zo leuk was maakte dat alles goed. Maar voor de hoornvogels ga ik liever naar Yurong Birdpark of Bangkok Zoo. Dat telt ook voor de papegaaien. Dat is maar een klein deel van de vogels. Waar de papegaaien wel meer aanwezig zijn is bij de vogel show.


 

De vogelshow was leuk en ook goed getrainde vogel lieten ons hun kunsten zien. Wat spelletjes en heen en weer vliegen en een leuk vrolijk meisje die dit dan allemaal aan elkaar praat.  Verder veel vogels inderdaad los gezien. Dat was ook echt een beleving. Soms kwamen ze ook te dicht bij ,of liepen ze je achter na als je te dicht bij kwam. De vogel in het park blijven natuurlijk wilde dieren, daarom moet je toch voor ze uitkijken. Ze kunnen zonder waarschuwing naar je pikken of bijten, wanneer je ze wilt aanraken.
Het vogelpark ging 1800 uur dicht en daar stonden we ,geen taxi. Die had je dan bij binnenkomst moeten bestellen en dat wisten we niet. Goed terug naar het restaurant want daar waren we nu wel “bekend”. Daar zei de eigennaam Ik breng jullie wel naar een taxi opstapplaats in de stad. Omdat het spitsuur is ,is er geen taxi te krijgen. En zo belanden we weer op een plein waar ze Durian festival vierden. Durian is een vrucht die heel plakkig is en ook zo voelt maar wel lekker als je het in je mond hebt. Wij hebben daar wat Jackfruit gekocht wat meer lijkt op mango. Mmmmm Lekker. Toen op zoek naar de taxi.  Nog steeds file en dus praten we wat hem en hij vertelt dat de benzine hier 1.15 RL kost dat is 0,30 cent !! Wat een land ! Geen wonder dat hier iedereen met de auto gaat!.

 

Als we bij het hotel komen gaan we nog even een cocktail drinken en misschien nog een en dan gaan we werken aan het verslag.  De dag zit er op. Het was echt een geweldige dag. Mooi weer en veel mooie vogels op de foto gezet. En belangrijk is ook dat we er van genoten hebben. Ons hoogtepunt was de neushoornvogel. Maar ik moet zeggen we hebben ook genoten van de vele kleine vogeltjes en de pauwen met jongen.. Echt het was zeer de moeite waard. We hebben vandaag samen een record aantal foto’s gemaakt van deze vakantie. Maar liefs 700. Dus het was hard “werken”..

Lekker na buurten we hebben lekker fruit gekocht en dan als de foto’s en het verslag op Akala on the move geplaatst zijn  gaan we naar bed. Morgen vroeg weer op Dan gaan we naar de olifanten .Het is hier alweer bijna 0.30 uur. De tijd vliegt als je plezier hebt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten