zaterdag 2 februari 2013


Zaterdag 2-2-2013

Vandaag zijn we naar een  kweker geweest. We werden met de taxi opgehaald en na 45 minuten rijden kwamen we aan bij zijn bedrijf. Hij heeft een bedrijf in ontwerpen en  bouwen van  grote  gebouwen. Na een geweldig ontvangt  zijn we eerst in zijn bedrijf gaan kijken, en toen werden de toekomt plannen op tafel gelegd. Hij is gestart met het bouwen van een vogel” breeding en research center”.
Zijn ideeën komen na het bezoeken aan Europa en we zien direct dat hij de ideeën van de draaiende voederbakken heeft uit gewerkt . Meteen in het groot ! Want zijn vogel accommodatie gaat zeer groot worden. De nieuwe ruimte waarop hij bouwt is 7 voetbalvelden groot . En de eerste pijlers staan in de grond.
Hij kan straks als het klaar is  vanuit zijn werkbureau zijn vogels zien ,.En ook komt er een terras waar mensen de vogels kunnen zien en tegelijk wat kunnen drinken .Er is een vis vijver van 22 meter groot waar hij koi karpers in houd.  
Bij zijn werk zitten nu wel even zijn vogel in een soort van quarantaine ,dit zijn meest hyacinten en geelvleugels ara , blauw gele ara’s en soldaten ara’s en edel papegaaien.
Hier zaten ook de jongen vogels en dat waren er veel.
 
 

Zijn droom waar aan hij nu werkt is 20 koppels hyacinten en 20 koppels geelvleugelara’s Nu de geelvleugels ara’s zijn bijna compleet de hyacinten zijn onderweg. Maar het begin is gemaakt.
 

De andere vogels zijn  op een andere plaats waar we na een geweldige lunch heen gaan. Voor ons is het Thai eten  zo moeilijk als voor hun europese eten is. Ze eten hier geen brood dus toen hij bij ons in Nederland was ,was dat zwaar. Nu ik vond het ook zwaar toen ik dat echte Thai eten zag. Want gebakken varkens poten en vissen met koppen en schaal dieren als krab , met poten eraan heb ik zo nooit gegeten. Er lagen hele lichaamsdelen van een kip in mijn soep.  Ook alle soorten champions, die  een delicatessen zijn ,waren lekker maar soms zeer glad in de mond . En daar moet je dan wel aan wennen. Het was ook nog eens een 4 sterren restaurant ,waar veel beroemde mensen en filmsterren kwamen eten. Iedereen wilde met de 87 jarige eigenaar op de foto ,ook jose natuurlijk.

De muren hangen ook vol met foto’s en de tafels zijn gemaakt van oude naaimachines en de stoelen hadden kussen van  Coca-Cola . Sfeer vol maar Thai. En dat is absoluut niet het Thai wat wij in Nederland zien. Nee echt Thai is echt wel anders en daar moet je aan wennen.
 

Dan gaan we naar zijn huis, en daar zien we een huis met voor enkele grote volière met  de blauw gele ara en de geelvleugel ara’s en de soldaten ara’s. Hier ook de edel papegaaien .En enkele koppels  zonparkieten halsbandparkieten en alexander parkieten.
Dit zijn allemaal broedkoppels en ik schat dat er wel 100 koppels waren.
De vogels achter  bij zijn huis worden gehouden in hangkooien die gebouwd zijn om een bananenplantage .We lopen er door heen en we genieten. De middag sluiten we af als we weer naar zijn bedrijf gaan en we praten nog een uurtje over in en export van vogels. Voeding van de edel papegaaien. En hij nodigt ons uit terug te komen als alles klaar is . Dat klink goed . Ook heeft hij wat “opdrachten” voor me , dat komt wel goed .
 
 
 
 
 

We worden netjes terug gebracht naar Heide en daar knappen we ons op om te gaan eten. We kiezen om net als de vorige keer te gaan eten wat lijkt of een fondue in Nederland. Maar hier gooien ze dan heel veel groente in een kokende pan en daarin kook je vlees. Een lekkere smootie er bij . Ik zal echt wel aan de lijn moeten als ik terug kom, alhoewel het eten hier niet vet is en niet zwaar op de maag, maar mijn broeken denken er anders over .
 
 
 

Dus morgen gezond en rond weer op en een hele dag samen met de palmkaketoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten